Kvinde benægter lejemordsplan mod kæreste

En 58-årig kvinde fra Hellerup med siciliansk baggrund er anklaget for drabsforsøg. Hun forsøgte angiveligt at bestille en lejemorder via det mørke internet. I dag afhøres kæresten, Sergio.

Torsdag blev hovedlinjerne i den usædvanlige sag om et påstået lejemord bestilt på en mafiaside rullet op i Retten i Lyngby. En 58-årig kvinde fra Hellerup er under anklage for at have bestilt et drab på sin kæreste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogen vil efter alt at dømme gøre det af med den sicilianske politimand Sergio. Nogen vil have ham skudt med en lyddæmpet pistol. Og nogen har åbenbart været villig til at betale mere end 29.000 kroner i den digitale valuta bitcoin for at få det gjort.

Det lyder måske som brudstykker fra en tjubangkrimi, men ikke desto mindre er det elementerne i en dansk retssag.

Torsdag blev hovedlinjerne i den usædvanlige sag om et påstået lejemord bestilt på en mafiaside rullet op i Retten i Lyngby. En 58-årig kvinde fra Hellerup er under anklage for at have bestilt et drab på sin kæreste.

»Jeg havde intet motiv. Jeg havde alle motiver til at holde ham i live. Jeg elsker manden. Han er det vigtigste i mit liv, næst efter mine børn,« lød det fra kvinden under torsdagens afhøring.

To fortællinger om hændelsesforløbet står over for hinanden. To fortællinger, som ikke begge kan være sande. Men to fortællinger, som hver især er særdeles spektakulære.

Anklagemyndighedens fortælling lyder, at kvinden fra efteråret 2016 og frem til marts i år planlagde at få kæresten myrdet. Via det mørke internet – altså anonymt og uden at sætte digitale spor – afgav hun en bestilling på en side kaldet Crime Bay by Chechen Mob.

Ordren gik på, at Sergio skulle myrdes, og der var blandt andet instrukser om, hvor han boede, og der var medsendt et billede af den sicilianske politimand

»Denne her skiderik har ødelagt mit liv og ødelagt så mange mennesker, at han ikke fortjener at leve,« lød det blandt andet i ordren, som var afgivet af en person under dæknavnet »Mister Right«.

Det var 12. marts, at »Mister Right« bestilte drabet, og nogle dage senere skete der en overførsel i 4,1 bitcoin, hvilket på det tidspunkt svarede til cirka 29.300 kroner.

Den digitale valuta havde kvinden fremskaffet efter et møde med en mand kaldet Elias på Nørreport Station. Elias fik en kuvert med kontanter, og samtidig sørgede han for, at kvinden fik en bitcoin-konto.

Men nogen fulgte med i, hvad der skete, og italiensk politi kom på sporet af drabsplanerne. Sergio kunne ud fra det medsendte billede se, at det var et, som han havde fået taget i Danmark, da han var sammen med kvinden. Og på den måde kom hun i søgelyset.

Sådan lyder anklagemyndighedens historie. Kvindens er anderledes.

Vist indrømmer hun, at hun mødtes med Elias, og vist indrømmer hun, at forholdet mellem hende og Sergio indimellem kørte på de høje nagler. Men de er begge fra Sicilien, og dernede er temperamentet ofte iltert.

Kvinden beretter om en mystisk person – en mand kaldet »Luc«. Formentlig er han albaner. Ham mødte hun i foråret 2016, da hun sad på en bænk på Kultorvet i København og spiste en hotdog. Han henvendte sig, og de faldt i snak.

I løbet af et år mødte de hinanden 10-15 gange. Han var vist lidt interesseret i hende, men hun elskede kun Sergio – trods flere tilfælde af utroskab. Sammen talte hun og »Luc« om hendes forhold til Sergio.

Lejemordsbestillingen må være sat i scene af »Luc«, mener kvinden. Det var ham, som fik hende til at arrangere et møde med Elias for at købe bitcoin. Og det var også ham, som havde diverse adresser på det mørke internet, som politiet efterfølgende har fundet på sedler hos kvinden.

Kvinden troede blot, at »Luc« ville hyre nogen til at skygge Sergio og se, om han var hende utro.

Kvinden kender ikke »Lucs« adresse. Hun har heller ikke noget nummer på ham.

Fredag skal Sergio afgive forklaring over for retten. Der ventes dom i sagen 15. december.