Kids’ News vinder international pris for terrordækning

Berlingskes børneavis, Kids’ News, har vundet sølv for sin dækning af terrorangrebet på Charlie Hebdo. Guldmedaljen gik til den samlede franske presse.

Den forside af Kids' News, der har vundet den internationale pris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børneavisen Kids’ News belønnes mandag med en sølvpris ved uddelingen af den internationale Young Reader Prize, der uddeles af The World Association of Newspapers – WAN-IFRA.

Kids’ News får belønningen i kategorien »Teaching Freedom« for sin dækning af angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo i januar i år. Guldmedaljen i kategorien går til den samlede franske presse. WAN-IFRA, der er en global organisation for nyhedsmedier i over 120 lande, roser avisen for at ramme helt rigtig på et meget svært tidspunkt.

»Det var nyheder spot-on for børn, da de havde allermest brug for det efter en traumatisk begivenhed. Udgaven inspirerede til eftertanke og diskussion ved at formidle emner og spørgsmål, der kunne debatteres. Vi hylder avisens måde at forklare, hvorfor disse emner er vigtige for alle,« står der blandt andet i begrundelsen.

 

Ifølge Berlingskes chefredaktør Jens Grund er det også netop det, der er målet med børneavisen.

»Kids’ News er Berlingskes bidrag til at hjælpe danske børn til at filtrere og forstå verden, blive klogere og give dem lyst til selv at ytre sig som oplyste borgere i et moderne samfund. På den måde er Kids’ News et demokratisk projekt i børnehøjde – ikke mindst om så vanskelige og følsomme emner som terror og krig,« siger Jens Grund.

Prisen bliver overrakt til Kids’ News’ redaktør, Jonas Stenbæk Christoffersen, i Mumbai i begyndelsen af september.