Her samles danskere i demonstration mod terrorisme

Flere steder i landet markerer danskere lørdag sin solidaritet med Frankrig, som de seneste dage har været udsat for en voldsom terroraktion og flere gidseltagninger.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Arkivf: Folk i København lagde blomster og holdt et minuts stilhed ved den franske ambassade på Kongens Nytorv torsdag den 8. januar 2015 for at mindes medarbejderne ved den franske satireavis Charlie Hebdo, der blev dræbt.
Læs mere
Fold sammen

Både i Kolding og København samles danskere lørdag klokken 12 for at demonstrere mod terrorisme.

Demonstrationerne, som finder sted på henholdsvis Akseltorv i Kolding og Kongens Nytorv i København, kommer i kølvandet på terroraktionen mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo, som siden onsdag har kostet flere mennesker livet.

»Efter onsdagens tragiske begivenheder i Paris, hvor et terrorangreb blev udført på den franske avis Charlie Hebdo, ønsker vi at invitere franskmændene såvel som alle, der deler avisens værdier til en fredsdemonstration,« lyder det fra gruppen #JegErCharlie i et Facebook-opslag.

Blandt andet forsvarsminister Nicolai Wammen (S) har meldt sin deltagelse ved demonstration mod terrorisme i Kolding, som er arrangeret af folketingskandidaten Christian Rabjerg Madsen (S) og Fuad Farah Hussein, herboende somalier og demokratiforkæmper.

»Vi må aldrig lade os skræmme, når onde kræfter vil sprede frygt. Vi skal fortsætte vores frie liv og sammen stå vagt om vores demokrati og frie debat. Derfor er det også vigtigt at bakke op om demonstrationen og vise vores solidaritet med det franske folk i denne svære tid,« sagde Nicolai Wammen i en pressemeddelelse fredag.