Charlie Hebdos ansatte genoptager arbejdet

Redaktionen bag Chalie Hebdo, der onsdag var mål for en blodig terroraktion, er i færd med at udarbejde næste uges udgave af satiremagasinet, som udkommer i et oplag på en million mod normalt 60.000 eksemplarer.

Billede fra avisen Liberations redaktionslokaler, hvor Charlie Hebdo er blevet midlertidigt indkvarteret. Her ses magasinet og avisens journalister og tegnere under et fælles møde fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERTRAND GUAY

Tegnere, redaktører og andre ansatte hos det franske satiremagasin Chalie Hebdo har genoptaget arbejdet efter onsdagens terrorangreb mod redaktionen i Paris, som kostede 12 personer livet.

Ifølge tv2.dk har redaktionen meddelt, at man ikke vil bøje sig for terroristernes ønsker og derfor vil fortsætte den satiriske og provokerende stil, som magasinet er kendt for.

»Vi vil ikke lave en hyldest-udgave eller en nekrolog. Vi vil gøre det, vi altid har gjort. Så onsdagsudgaven vil blive en almindelig udgave,« siger bladets chefredaktør Gerard Biard, skriver tv2.dk.

Næste uges udgave af Charlie Hebdo vil dog udkomme i et oplag på en million i stedet for det normale, som er på 60.000 eksemplarer.

Også magasinets jurist Richard Malka understreger, at bladet ikke har glemt, hvad der har gjort dem både berømte og berygtede.

»I løbet af redaktionsmødet har der været latterudbrud på Charlie Hebdo, for vi vil forsætte med at le, græde, men også le. Vi vil have jer til at le, for det er grunden til, at vi eksisterer. Ellers ville vi ikke længere være til nogen nytte,« siger han.

Charlie Hebdos ansatte arbejder rent fysisk i den franske avis Libérations lokaler, som avisen har stillet til rådighed efter onsdagens angreb mod Charlie Hebdos egne redaktionslokaler.