Status: Fransk politi fortsætter jagt på terrormistænkt kvinde

Billeder viser 26-årig terrormistænkt træne med armbrøst under et besøg hos dømt terrorist. Hun beskrives som bevæbnet og farlig.

Hayat Boumedienne, 26, blev fredag efterlyst af fransk politi sammen med hendes nu afdøde samlever Amedy Coulibaly, 32, som stod bag gidseltagningen i det jødiske supermarked. Foto: fransk politi/handout. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

De franske myndigheder leder fortsat på højtryk efter den 26-årige terrormistænkte franske kvinde, Hayat Boumeddiene, der ifølge franske medier bliver sat i forbindelse med såvel gidseltagning i det jødiske supermarked i Paris i går og drabet på en kvindelig betjent torsdag i Paris.

Den 26-årige har været kærester med Amedy Coulibaly, der ifølge politiet dræbte den kvindelige betjent og fredag stod bag gidseltagningen i det jødiske supermarked, som endte med at koste ham selv livet, da myndighederne stormede bygningen sidst på dagen.

Franske Le Figaro skriver, at der er en forbindelse mellem hende og Kouachi-brødrene, der stod bag angrebet på Charlie Hedbo og i går blev skudt af politiet efter at have forskanset sig i en fabriksbygning i Dammartin-en-Goele nord for Paris.

Ifølge den offentlige anklager i Paris har hun i løbet af 2014 udvekslet 500 opkald med konen til den en af brødrene.

Den 26-årige kvinde er af politiet beskrevet som farlig og bevæbnet.

En række billeder fra 2010 offentliggjort af avisen Le Monde viser, hvordan hun, angiveligt i selskab med Amedy Coulibaly, poserer med en armbrøst iklædt niqab, der er forbudt i Frankrig.

Billederne er taget i franske Cantal, hvor hun og Amedy Coulibaly besøgte Djamel Beghal, som i 2005 blev dømt for at planlægge terror i Frankrig.

Angiveligt har den 26-årige kvinde og Amedy Coulibaly kendt hinanden siden 2010, og de har boet sammen, siden han blev løsladt efter fire års fængsel sidste år.

Han sad i fængsel for at have deltaget i planer om at befri en fængslet jihadist, som stod bag et bombeangreb med otte dødsofre i Paris i 1995.