Erhvervsskoler: Udspil kræver et samlet tilbud til de unge

Hos organisationen Danske Erhvervsskoler tager man godt imod regeringens nye uddannelsesmål.

Lars Kunov, ny direktør i Danske Erhvervsskoler. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Regeringen vil have en ny målsætning for, hvor mange unge der gennemfører en ungdomsuddannelse.

Den gamle målsætning, om at 95 procent af en ungdomsårgang skal fuldføre en ungdomsuddannelse, skal afskaffes.

I stedet vil regeringen og undervisningsminister Merete Riisager (LA) satse på, at 90 procent af alle unge gennemfører en uddannelse, inden de er fyldt 25 år.

Og det nye mål møder opbakning hos dem, der skal være med til at føre målet ud i livet.

Hos organisationen Danske Erhvervsskoler er direktør Lars Kunov dog spændt på, hvordan regeringen vil indfri målsætningen.

»Det er for så vidt udmærket at ændre målet, men det bliver samtidig nødvendigt at følge op med ét nyt samlet uddannelsestilbud til de unge,« siger Lars Kunov.

Til Jyllands-Posten siger Merete Riisager (LA), at den nye målsætning skal spille sammen med en reform af de forberedende uddannelsestilbud til unge, der ikke er klar til en ordinær ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

Den del af udspillet ser Lars Kunov frem til.

»Nogle unge er meget skoletrætte, når de forlader folkeskolen, mens andre måske har nogle sociale eller boglige udfordringer, der hindrer dem i at tage en ungdomsuddannelse.«

»Derfor er der brug for en mangfoldig indsats til denne gruppe unge,« siger Lars Kunov.

Problemet med de nuværende løsninger er, at de unge hurtigt bliver kastet rundt i forskellige specialtilbud på institutioner som VUC, produktionsskoler og erhvervsuddannelser, mener han.

»I dag bliver de unge nødt til at skifte institution og uddannelse, hvis de skifter mellem de forberedende tilbud, fordi de måske ikke lige passer ind. «

»Vi ser gerne, at man samler de forskellige tilbud, men samtidig sikrer, at de kan individualiseres til hver enkelt studerende,« siger Lars Kunov.

/ritzau/