DSB giver påskeæg til plagede passagerer

BaneDanmark bruger påskedagene til et omfattende sporarbejde, og det berører togdriften mellem landsdelene. DSB er dog klar med påskeæg som plaster på såret.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du skal ud med toget frem til påskefrokosten. BaneDanmark har nemlig lagt op en lang række sporarbejder i påskedagene, og det betyder, at DSB indsætter togbusser på adskillige afgange mellem landsdelene.

»BaneDanmark udnytter det, at knap så mange kører med tog henover påsken. Det betyder, at de kan lave et ordentlig rykind rundt omkring i landet, hvor de udskifter broer, sporskifter og bygger dobbeltspor. I Langeskov på Østfyn støber man fundament til en ny station,« fortæller trafikinformationschef Tony Bispeskov, DSB.

Sporarbejderne begynder onsdag aften klokken 22, og ifølge BaneDanmarks prognose skal det være afsluttet mandag, 2. påskedag klokken 10.

Skiftet mellem tog og busser betyder, at nogle togrejser bliver op til halvanden timere længere end vanligt.

For at lokke de togrejsende til at tage af sted før eller efter påske har DSB på forhånd sat 4.000 ekstra billigbilletter til salg for togrejser før og efter det omfattende sporarbejde i påsken.

Når BaneDanmark har valgt at lægge sporarbejdet i påskedagene, hænger det sammen med, at der i disse dage er væsentlig færre, der benytter tog end normalt.

»Når vi ser på tallene for, hvor mange der rejser i påsken, så er det langt færre, der rejser sammenlignet med en normal uge. Tilsvarende ser vi i sommer- og vinterferien, hvor der ikke er den samme pendlertrafik, og det har BaneDanmark valgt at udnytte,« siger Tony Bispeskov.

Han håber, at de folk, der skal ud og køre med DSB i påskedagene, bærer over med den lidt længere rejsetid og ringere komfort.

»Det er besværligt, det tager længere tid, men vi vil gerne have, at kunderne får en god oplevelse. Og vi gør os umage for dem, der rejser. Vi har entreret med over 200 busser, og mon ikke der er et påskeæg og lidt vand i busserne for dem, der skal med,« siger Tony Bispeskov.

DSB råder alle til, der skal med tog i påskedagene, til at orientere sig på DSBs hjemmeside eller på Rejseplanen.