DSB erstatter tog med busser i påsken

Banedanmark udfører sporarbejde i påsken, hvilket giver længere rejsetid og skift mellem tog og bus. Orange-billetter skal få flere til at rejse før og efter påske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er både tid og penge at spare på transporten hjem til påskefrokosten og familiehyggen, hvis du kan rejse umiddelbart inden eller efter påske.

Det oplyser DSB, der forsøger at foregribe de komplikationer, der vil opstå i påsketrafikken på grund af planlagt sporarbejde.

Banedanmarks sporarbejde i påsken betyder, at passagerer, der rejser på tværs af landet, skal regne med en forlænget rejsetid på halvanden time og skift mellem tog og bus i Slagelse og Fredericia, men rejser man onsdag 1. april inden klokken 22 og mandag 6. april efter klokken 10, slipper man for den forlængede rejsetid og skift mellem tog og bus, oplyser forretningschef i DSB Leif Fabrin.

Derudover bliver der ekstra penge til en påskeøl, idet DSB har sat ekstraordinært mange Orange-billetter til salg 30-31. marts og igen 7. april, hvor man kan rejse med InterCity-tog på tværs af landet for blot 99 kroner inklusiv en pladsbillet.

»Det er en fordel at tilrettelægge og købe sin rejse på dsb.dk allerede nu. Der er kun begrænset plads til barnevogne og kørestole i busserne, og der er ikke mulighed for at have cykler med,« siger Leif Fabrin i en pressemeddelelse.

I tilrettelæggelsen af sporarbejderne tager Banedanmark og DSB hensyn til, hvornår pendlerne holder ferie, og der samlet set er færre, der tager toget.

De tog, der erstattes af busser i påsken, går mellem Slagelse og Fredericia, Fredericia/Kolding og Vojens, Tinglev og Padborg/Flensborg samt mellem Orehoved og Nykøbing Falster/Rødby Færge.

Også en række tog til og fra Tyskland erstattes af busser. Det drejer sig om ruterne mellem Fredericia og Hamborg, Kolding og Flensborg og

mellem København, Rødby Færge og Puttgarden.