Hurra! Påskesolen titter frem

Efter nogle blæsende og bidende kolde dage byder påsken på et omslag til mere solrigt vejr med mildere vinde. Men nattefrosten slipper vi ikke for.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har regnet og rusket over Danmark de seneste dage, men nu er belønningen på vej. Der er lagt op til en solrig påske med fuldt blus på solen alle påskedagene.

»Overordnet set får vi faktisk rigtig flot påskevejr,« lyder det glade budskab fra DMI-vagtchef Michael Skelbæk.

Næsten som bestilt begynder det gode vejr Skærtorsdag. Her venter meteorologen nogen sol over det meste af landet. Solskinnet kan blive afbrudt af enkelte skyer på Sjælland, ligesom byger ikke kan udelukkes i den østligste del af landet og i Sydvestjylland.

Vinden har været kraftig og bidende kold de seneste dage, men den aftager Skærtorsdag. Det betyder, at det vil føles noget lunere, end vi har været vant til de seneste dage, at opholde sig udendøre, selv om temperaturen næppe kommer over otte graders varme.

Samme billede gør sig gældende Langfredag, hvor temperaturen måske kan få et lille nøk opad. Men lige så lunt, det vil føles i dagtimerne, lige så koldt bliver det om natten. Der er nemlig fortsat udsigt til nattefrost - og det gælder alle nætterne i påsken.

Lørdag bliver tørt med en del sol, og temperaturmæssigt kommer vi op mellem fem og ti graders varme i dagtimerne.

Søndag, Påskedag, lyder som en gentagelse af lørdag. Igen en del sol, mellem fem og ti graders varme og en svag til jævn vind. Umiddelbart vejr til at tage sæsonens første livtag med havearbejdet indimellem fristelserne på det veldækkede påskebord.

Mandag, 2. Påskedag, tegner ifølge meteorologen en smule usikkert. Et lavtryk fra sydvest presser sig på og kan måske give skyer og byger, men formentlig kun i den sydøstligste del af landet.

De øvrige dele af landet kan glæde sig over nogen sol, en vind, der er svag til jævn, og mellem fem og ti graders varme.

Når hverdagen melder sig igen tirsdag, ser det samtidig ud til at være slut med det stabile solskinsvejr. Selv om prognosen er behæftet med en del usikkerhed, tegner tirsdagen nemlig til at blive en broget affære med skyer og regn.