Sådan sparer du på hotelværelset

Du kan spare tusindvis af kroner på det samme hotelværelse, hvis du ser dig for, inden du booker.

Se hvor meget du kan spare på hotellet i Paris, Berlin, Barcelona, London, New York og Bangkok - klik på billedserien herunder! Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uden at betale så meget som én krone mere kan du både få silke­lagener, champagnekøler og svømmepøl til børnene. Bare du ser dig en smule om, inden du booker hotel.

Se hvor meget du kan spare på hotellet - click på billederne herover

Ofte varierer prisen på nøjagtig det samme hotelværelse kolossalt.

»Der er virkelig store summer at spare på hotelophold. Prisen for det samme hotelværelse kan ­variere voldsomt afhængig af, hvor man bestiller værelset,« siger Martin Lumbye, der er partner i rejsesiden ­Momondo.com, hvor man indhenter hotel- og flypriser fra en lang række forskellige firmaer.

Kæmpe rabat
Det samme hotelværelse kan således koste 580 kr. hos den ene rejseagent og 1500 kr. hos en anden. ­Mange agenter har nemlig forhandlet sig til en rabat med hotellet, så man kan overnatte til langt under den officielle pris. Men nogle har været bedre til at forhandle end andre.

Over en hel uge kan den besparelse blive på mange tusinde kroner.

»Der er ikke ret mange, der ved, at man kan spare ganske store summer på hotelværelset og i øvrigt også hvis man lejer bil,« siger Martin Lumbye.

Direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, er enig i, at der kan være besparelser at hente ved hotelbooking, men han pointerer også, at der kan være tilfælde, hvor det er billigst at købe en pakkerejse - fordi der opnås gode rabatter ved at købe flybillet og hotel samlet.

Før du booker:

Beliggenhed: En god ide er at tjekke Googlemaps.com, så du kan se, hvor dit hotel ­ligger i forhold til de ting, du gerne vil se.

Skatter og afgifter: Tjek altid det med småt. Hotellerne ­inkluderer ikke altid skatter og afgifter i de oplyste priser.

Stjerner:
Der findes ikke ­noget globalt system for, hvordan et hotel tildeles stjerner. Et trestjernet hotel i Afrika har ikke nødvendigvis den samme standard som et i USA.