Miniskiferie til minipriser

Sådan kommer du på en billig skiferie til Norge. Lavprisflyselskab åbner for alvor muligheden for at komme på en billig skiferie i vores nordlige naboland.

Foto: Ola Matsson/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med det norske lavprisflyselskab Norwegians indtræden på det danske marked er der for alvor åbnet op for muligheden for at komme på en billig skiferie.

Næste: Trysil og Hafjell

Og med den korte rejsetid på blot en time og et kvarter til Oslo er det især helt oplagt for dem, der kun har tid til en miniferie.

Så hop om bord på flyveren, når du vil slipper din indre skiløber fri i de norske fjelde. For priser fra blot 527 kr. kan du med Norwegian flyve fra København til Oslo Lufthavn (Gardermoen) og hjem igen.

Fra Gardermoen kommer du let videre med bus, tog eller lejet bil til tre af Norges største skisportssteder: Hemsedal, Trysil og Hafjell. B.T. Rejseliv fortæller – i samarbejde med Norwegian – her hvordan: 
 

Hemsedal

Ligger 215 km fra Oslo og er en af danskernes foretrukne skiferie-destinationer. Hemsedal har Norges største skiområde for børn og er kåret til et af verdens ti bedste steder at snowboarde, så det er et super sted for børnefamilierne – også dem med teenagere.

Transport
Bus: I vintersæsonen har busselskabet Fjord1 en bus direkte fra Gardermoen til Hemsedal. Bestil plads på forhånd på fjord1.no. Man kan komme frem og tilbage på søndage og fredage – helt ideelt til en weekend. Fra Gardermoen fredag kl. 13 eller kl. 18. Fra Hemsedal søndag kl. 14  Pris: enkeltbillet: 350 NOK. Returbillet: 550 NOK. Børn 0-6 år er gratis. Praktisk: Når man lander i Gardermoen, så skal man finde Flybussekspressens stand i ankomsthallen. Der vil man få oplyst, hvor bussen helt præcist kører fra

Tog: Også her er det en fordel at bestille plads på forhånd: nsb.no
Ulempen er, at man ikke kan komme hele vejen til Hemsedal. Man kan komme til Gol, som ligger et lille stykke fra Hemsedal. Herfra må man tage en taxa resten af vejen. Togpriserne varierer meget, men hvis man er heldig, kan man få en slags »orange-billet« helt ned til 199 NOK. Ellers op til 453 NOK.

Bil: Man kan naturligvis også tage turen i lejebil. Priserne varierer, men Budget annoncerer med leje af bil fra kun 790 NOK i en hel weekend (fra fredag kl. 10 til mandag kl. 10). budget.no

Overnatning
Der er særlige tilbud på såkaldt »lang weekend«, hvor det koster fra 1.090 NOK at bo i Hemsedal – fra torsdag til søndag. 3-dages liftkort er inkluderet. Minimum 4 personer skal booke. Pris i alt: 2.391 kr. pr. person for transport, ophold og liftkort.

Info: hemsedal.com og skistar.com/hemsedal. Her kan du bestille overnatning, liftkort, transport og skileje.

Skifakta

43 km løjper. 19 grønne, 12 blå, ni røde, otte sorte og to »Mongul runs«.
22 lifter.
Tre »lines« til snowboardere. 
120 km langrendsspor. 
Højeste bjerg er 1.920 m over havets overflade.
To skiskoler.
Liftkort: Særlig interessant er en specialpris på et liftkort, der gælder fredag aften, lørdag og søndag. Pris voksen: 610 NOK. Børn 7-15 år: 490 NOK. Børn (der kører med hjelm) til og med 6 år er gratis.

Næste: Trysil og Hafjell