Sveriges bedste snowpark

Igen i år var det Kläppens snowpark, der snuppede titlen som landets nummer et.

Foto: Kläppens snowpark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kan det med hop og pipes, og hvad der ellers skal til i en snowpark i Kläppen.

Læs også: Her holder stjernerne vinterferie

Skiområdet, der ligger et kvarters kørsel syd for Sälen by og 740 km nord for Malmö er for ottende år i træk blevet valgt som Sveriges bedste til at anlægge snowpark.

Det er det svenske skimagasin "Åka Skidor", der står bag udvælgelsen - og i Kläppen, kan man næsten ikke få armene ned. Tidligere på året fik snowparken nemlig yderligere en pris.

Det var  actionsportmagasinet "Transition", som i november valgte parken som landets bedste foran snowparkerne i de to Skistar-områder Tandådalen og Åre.

Kläppen sætter standarden
"Med inspiration fra de amerikanske parker og en gennemgående høj standard har de år efter år været klasser over alle andre - og at de på denne måde har tvunget niveauet på de øvrige svenske snowparker op, gør dem uden konkurrence til årets park", hed det i motiveringen.

Snowparken og Jib Arena 2010  er åbnet - og løjerne for denne sæson i gang.
 I skiområdet ligger i øjeblikket 55 cm sne prydet af syv cm nysne, og seks af anlæggets 15 lifter er i gang, ligesom der er skiløb på otte af de 32 nedfarter.

Når hele skianlægget er åben, er der 34,6 km pister fordelt på 14 grønne, 5 blå, 8 røde og 5 sorte samt de to snowparker.
Der er også flere langrendsspor i området, og foreløbig er 14 km åbnet.

Se video fra Kläppens snowpark: