Pristjek på wifi i 10 lufthavne

Ventetid er spild af tid. Sådan har de fleste det. Rejseliv.dk har tjekket, hvad det koster at surfe i ti store lufthavne rundt om i verden.

Vi er på internettet hele tiden. Morgen, middag, aften. Hjemme, på jobbet, i byen. Vi tjekker mails, følger med på Facebook og holder os ajour på webaviserne.

Det har i lang tid været en stor af vores daglige liv at kunne komme på nettet – uanset tid og sted. Derfor vil vi også vil have adgang til internettet, mens vi rejser.

Stadig flere flyselskaber installerer trådløs internet-adgang om bord på flyene, og da det populære rejsesite Tripadvisor tidligere i år undersøgte, hvilke hotelfaciliteter rejsende satte allermest pris på, ja, så blev svaret entydigt: adgang til internettet. 

Rejsesitets undersøgelse viste også, at langt størstedelen af de rejsende ikke forventede at skulle have penge op af lommen for at komme på nettet på hotellet – de vil have det gratis. 

Københavns Lufthavn 
Samme konklusion kom Københavns Lufthavn til sidste år, da man lancerede gratis trådløs internetadgang.

»Vi tilbyder gratis trådløs internet, fordi det simpelthen er det, passagererne vil have. Gratis internet stod øverst på ønskelisten i vores kundeundersøgelser,« siger pressechef Søren Hedegaard til Rejseliv.

Lufthavnen tilbyder internetadgangen gratis, men kun som en del af et større fordelsprogram »CPH Advantage«, hvor medlemmerne ud over gratis internet får blandt andet bonuspoint på online taxfree-shopping og parkeringstilbud. 

»Vi er »always on«. Det er den kultur, vi lever i. Vi har en forventning om, at vi altid kan være på, men vi vil ikke nødvendigvis betale for det. Man kan så melde sig ind i vores fordelsprogram, hvor man blot skal opgive nogle personlige oplysninger og til kan tilmelde sig et nyhedsbrev – men hvis man helst vil være helt fri for os, må man købe sig til netadgang,« siger Søren Hedegaard.

Det kunne tyde på, at passagererne hellere vil have gratis internet – fordelsprogrammet har nemlig rundet flere end 150.000 medlemmer på bare 10 måneder. 

Men Københavns Lufthavn håber at kunne tjene noget på at tilbyde den trådløse internetadgang gratis. »Hvis vi kan få glade passagerer, får vi også noget ud af det den vej. Tilfredse passagerer får en bedre oplevelse ved at være i lufthavnen og vil shoppe og bruge vores faciliteter mere,« udbyder Søren Hedegaard.

Det er langt fra alle lufthavne i verden, der har den samme strategi på internet-området. I nogle lufthavne er kun første time gratis, i andre koster det fra første minut.

Rejseliv har kigget på, hvad det koster at komme online i ti lufthavne, som danskerne ofte lægger vejen forbi.


De ti lufthavne:

Paris: Paris Charles de Gaulle
WiFi:  Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Første 15 minutter er gratis. Herefter skal man betale. 30 minutter koster ca. 14 kr., og et døgn koster ca. 74 kr.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Alle terminaler i Charles de Gaulle lufthavnen har disse Atlan-stationer med stationære computere med internetadgang. De første 15 minutter er gratis, herefter er prisen ca. en krone per minut.

 

Amsterdam: Schiphol Amsterdam Airport
WiFi:  Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Første time er gratis.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Der er internetzoner med stationære computere i lufthavnen. De kan findes efter paskontrollen i Departure Lounge 1, Pier C (tæt på C10), Departure Lounge 3 (Pier G), Pier D og Departure Lounge 4 (Pier M)

Pris: Første time er gratis. Herefter koster 5 minutter 22 kroner, 30 minutter 45 kr., 90 minutter 90 kroner og 24 timer 120 kr.

 

Frankfurt: Frankfurt Airport
WiFi: Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Først 30 minutter er gratis. Herefter koster en time 37 kr.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Der er op til flere internetområder med computere i lufthavnen.

Pris: En time koster 37 kr.

 

London: Heathrow Airport
WiFi: Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Man betaler for internetadgangen via sitet Boingo, en international udbyder af trådløs internet med flere end 500.000 hotspots rundt om i verden. Et abonnement til hotspots i Storbritannien koster 93 kr. per måned. Et abonnement til hele verden koster ca. 340 kr. om måneden.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Der er computere med internet i alle terminaler.

Pris: 15 minutter koster ca. 9 kr.

 

København: Københavns Lufthavn
WiFi: Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Gratis, hvis du er medlem af fordelsprogrammet CPH Advantage. Det koster ikke noget at blive medlem. Man kan også købe adgang til det trådløse internet, 30 minutter koster 40 kr., en time 60 kr. og fire timer 80 kr.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Der er to computere før check-in mellem terminal 2 og 3. Og en efter check-in ved gate C6.

Pris: Det koster 45 kr. for 30 min.

 

New York: John F. Kennedy International Airport
WiFi: Ja, der er trådløs internetforbindelse i de fleste områder i lufthavnen. Blandt andet tæt på billetskrankerne, gates, udvalgte arbejdsområder samt restaurationsområder.

Pris: En time koster ca. 29 kr. 24 timer koster ca. 46 kr. Man betaler for internetadgangen via sitet Boingo, en international udbyder af trådløs internet med flere end 500.000 hotspots rundt om i verden. Et abonnement til hotspots i Nord- og Sydamerika koster ca. 57 kr. om måneden. Et abonnement til hele verden koster ca. 340 kr. om måneden.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Nej, der er kun computere i nogle af flyselskabernes lounges.

 

Atlanta: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport
WiFi : Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Der findes flere forskellige udbydere af trådløst internet, og priserne varierer lidt. Hos udbyderen Advance Wireless Group koster en time til ca. 29 kr., og 24 timer koster ca. 45 kr.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Nej. Forskellige lounges har dog computere, men medlemskab er påkrævet.

 

Singapore: Singapore Changi Airport
WiFi: : Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Det er gratis. Man kan surfe op til 1 Mbps med Singapore Changi Airports trådløse internet.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Der er flere end 500 internetstationer tilgængelige i alle terminaler.

Pris: Der er gratis.

 

Bangkok: Suvarnabhumi Airport
WiFi: Ja, der er trådløs internetforbindelse i lufthavnen.

Pris: Første time er gratis. Herefter koster en time ca. 47 kr.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Ja, flere end 100 internetkiosker med computere med gratis internet fordelt over lufthavnen.

 

Madrid: Madrid Barajas Airport
WiFi: Lufthavnen tilbyder ikke trådløs internetforbindelse.

Tilbyder lufthavnen computere med internetadgang: Det er ca. 40 stationære computere i lufthavnen efter check-in.

Pris: 15 minutter koster ca. 7,50 kr. En time koster ca. 30 kr.

Læs også: Guide til håndbagage-regler på fly