Hjælp næsehornene: Tag på hotel midt i ZOO

Københavns ZOO har sat en overnatning i et særligt hotelværelse midt i haven på auktion. Pengene går til at støtte næsehornene i Sydafrika.

Hvis ikke udviklingen vendes vil safariturister ikke opleve dette syn om ti år. Da vil de fritlende næsehorn være udryddet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Judith Betak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nu, du skal byde, hvis du vil have en særlig oplevelse i Kristi Himmelfartsferien og samtidig støtte en af verdens mest truede dyrearter - næsehornene.

Over 90 pct. af verdens næsehorn lever i Sydafrika, hvor krybskytteriet i de senere år er steget voldsomt. Sidste år blev der registreret 1.215 dræbte næsehorn. Sagt på en anden måde: Hver ottende time hele året rundt nedlægges et næsehorn af krybskytter.

Ændres denne udvikling ikke, er der om ti år ikke flere vildtlevende næsehorn tilbage.

Læs også: Afrika for begyndere

Københavns Zoo arbejder for næsehornene i Sydafrika, og i den forbindelse har haven fundet på at arrangere et hotelophold midt i ZOO. Projektet støttes af Hotel Scandic, som leverer et fuldt udstyret hotelværelse, som placeres midt i haven.

Overnatningen er for to voksne og to børn. Den foregår fra lørdag 16. til søndag 17. maj, og man kan frem til dagen før byde på oplevelsen på Lauritz.com, som også støtter projektet ved at donere alle salærer og gebyrer på auktionen.

Der checkes ind på »Hotel ZOO« lørdag eftermiddag, og arrangementet omfatter en rundvisning i haven efter lukketid, middag samt morgenmad dagen efter. Opholdet har en anslået værdi af 5.000 kr.

Auktionen afsluttes 15. maj kl. 10.  Byd på overnatningen - klik her

Auktionen er nu afsluttet og den indbragte 17.000 kr. til projekterne for bevarelse af næsehornene.