Feriedage forbudt for børn

I første række til havet i Tauro-bugten på Gran Canaria ligger endnu et i rækken af Spies’ seneste koncept-succes-hoteller med lidt ekstra luksus, og hvor børn ikke har adgang.

Her kan man se resortets store pool med aktiviteter og boblebad-stole. Mere stille er der omkring den mindre pool. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sunprime
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For enden af den lille vej ned mod Playa del Cura – lige før vi kører ud i Atlanterhavet – skiller vandene, om man så kan sige.

Næste: Shopping, golf og Tapas-kursus

På bjergsiderne på til begge sider af den lille bugt breder forskellige hotelkomplekser sig, men her i første parket til havet er der kun to hoteller. De er bygget af samme ejere og er i samme stil, men nu grundlæggende forskellige.

Man vælger side

Hotellet til høje er for familier med børn, mens det til venstre er forbudt for børn. Jeg drejer til venstre – til Sunprime Hotellet.

Det er nu over to år siden, at Spies forsigtigt lancerede det nye hotel-koncept for livsnydere. Blandt andet nølede man lidt med at melde klart ud – for sæt nogen tog det ilde op – at her ville man altså ikke se børn. Første Sunprime-hotel åbnede på sydspidsen af Gran Canaria i Playa del Ingles, og man havde ikke haft grund til bekymring.

Folk elskede det. De faldt straks for roen og freden på hotellet, og for den mere gennemførte indretning og de mange design-detaljer. Ja, i det hele tage den ekstra luksus, hotellet rummer:  fra de bløde morgenkåber på værelserne, den gode mad i restauranten til spaen med behandlingsmuligheder.

Hotellet her i Cura-bugten nord for Puerto Rico og syd for Morgan blev  nummer to i rækken af Sunprime hoteller. Senere blev åbnet et på Tenerife i Playa de las Americas – og efter konceptet i første gang kun var i vintersæsonen, er der nu »forbudt for børn« hele året.

Til november åbner endnu et Sunprime hotel. Det kommer til at ligge i Kerala Beach på Phuket i Thailand. Og det nye hotel bliver også her nabo til bureauets modsatte koncept, Sunwing, børnefamiliernes paradis.

Stil med kant
Indgangen til Sunprime hotellet i Cura ligner med sin store glaskasse-portal mere indgangen til en virksomhed, men inde i lobbyen vises kant.

Her er loftet højt til kip mørkmalet marmoreret med et mylder af runde, hvide hænge-lamper. Gulvet er lyst, næsten hvidt, og personalet står bag en sort skranke, mens gæsterne kan flyde ud i bløde, sorte sofaer med hvide striber. Røde gardiner og røde drejestole lyser op og bryder indretningen sammen med kunstfærdige blomsterdekorationer.

Den sort-hvide indretning føres konsekvent videre i restauranten, hvor store sjove lysekroner af piskeris og potageskeer glimter under loftet. Og i loungen ved siden af er samme sortstibede sofaer som i lobbyen, mens den udendørs afdeling har sorte behagelige kurvestole under et halvtag.

Primelounge er gæsternes dagligstue, hvor man kan få kaffe eller nyde en drink med direkte udsigt til den store pool og til masser af solstole og parasoller placeret i forskellige niveauer. I »kælderen« under de forskellige niveauer gemmer morgenmadsrestauranten sig sammen med hotellets spa og fitness-afdelingen samt en lille kiosk.

Når jeg kikker til højre, ser jeg havet, stenstranden og den smalle promenade. Man har direkte havudsigt fra solstolene, for »hegnet« mellem den offentlige strand og hotellet er lavet af tykt glas, der samtidig kan give lidt læ for vinden, når den er på spil.

Til den anden side ligger hotel-bungalower omkring en grøn frodighed. De har terrasser foran og er malet i lysende klare farver, som vil de matche Sunprime-logoets prikkede farvepalet.

Foran mig ligger den lange okkerfarvede og gule bygning i to, tre og fire etager med værelser med terasser eller altaner lige ud til havet. Det er der, jeg skal bo.

Alternative designløsninger
Værelset, eller den 1-værelses suite som det betegnes, er meget langt og smalt, men her har designeren også været ind over med en alternativ løsning.

Man træder ind soveafdelingen, der er dunkel og sort, mens »badeværelseselementer« er rumdelere til stueafdelingen ud mod altanen. »Elementerne« består af to »glasbure« sat op mod den ene væg med en stor håndvask imellem. Det ene »bur« er orange, hvor den øverste meter er transparent. Det er toilettet. Det andet »bur« er i mat-glas med den øverste del i klart glas. Her er bruseren.

Stuen er møbleret med en mørk grå chaiselounge-sofa med et sort mini-sofabord samt et smalt bord langs væggen overfor, hvor der står en lille fladskærm. Mit værelse har lyseblå vægge. andre værelser er rosa eller lilla, og den samlede indretning giver en åben og effektiv rummelighed.

På væggen over for »badeværelset« står et skab, som også gemmer sikkerhedsboks, minikøleskab og en lille ovn samt lidt service, et par krus, tallerkener og glas. På det smalle bord står en kaffemaskine, som udgør resten af »køkkenet«.

Men det er nok til, at man kan hente delikatesser og en flaske vin fra det nærliggende store Spar-supermarked og spise på altanen, hvis man en dag ikke orker at gå ud at spise.

Ellers lokker Sunprime-restauranten med mad i gourmet-tilsnit. Her serveres hver dag en tre-retters menu, som man kan købe sammen med rejsen for tre eller fem dage, men også bestille dagen før på stedet, så koster den 35 euro. Der er også ala carte retter. 

Hotelkonceptet med afslapning og ro for kræsne gæster lever i Sunprime i Cura til fulde op til. Der er meget stille, og der er heller ikke meget, der kan distrahere eller forstyrre. Nattelivet består for eksempel »bare« af den underholdning med sang og levende musik, der er flere aftener om ugen i hotellets lounge.

På opdagelse

Ud over hotellerne i Playa del Cura er der kun et butikcenter. Her ligger Spar supermarkedet i kælderen. Der er også apotek, en lille butik samt en håndfuld restauranter – hovedsalig i den lettere pizza-kategori og en, hvor man også kan få dansk smørrebrød.

Nærmeste andre etablissementer ligger i næste bugt, Playa del Tauro. Det er til venstre langs stenstranden foran hotellet og rundt om klippen, hvor der er skilte, der advarer mod faldende sten. Man skal være godt gående, for det er en stenet men dog kort tur. Efter et par minutter er man ved grusvejen.

Herfra er der ca. 100 meter op til den asfalterede vej, hvor Restaurant Guantanamo ligger. En stor restaurant med et bredt spisekort, der tilgodeser alle turister, og den er da også umådelig populær. Men madens kvalitet er svingende.

Man kan også fortsætte 20-30 meter ad grusvejen langs stranden og gå ind i en tidslomme med  små undselige huse, måske lokale sommerhuse, hvor familien sidder på plasticstole foran, og et par små restauranter, der ser ud, som dengang turismen startede på øen – og som i øvrigt er livligt besøgt af de lokale i weekenden.

For enden af bugten fører en vej venstre om den hvide bygning (et afsaltningsanlæg) op til den asfalterede vej.

Gå til højre ad stien på ydersiden af autoværnet. 10-20 meter fremme, lige før »Tauro« skiltet, går grusstien ind til højre og nedad til den etablerede strandpromenade, som fører omkring den store kunstige sandstrand, Playa Amadores, og videre rundt i endnu en bugt »hængende på klippesiden«, inden den ender i lystbådehavnen i Puerto Rico. Det er en lille times spadserertur i alt.

Orker man ikke gå-turen er der busforbindelse flere gange i timen fra Cura-rundkørslen til både Pureto Rico, til Meloneras med fyrtårnet, til Playa del Inglés og til hovedstaden Las Palmas. Eller den modsatte retning til idylliske Puerto de Morgan. Hotellets reception har fremstillet køreplan for alle ruter.

Så hvis Playa del Cura pludselig synes lidt for stille, kan man hurtigt komme ud at opleve – både til fods og kørende. Og rigtig mange lejer da også en bil i et par dage og kører ind i øens bjergrige, grønne og smukke indre, som slet ikke ligner kysten med det dovne og fredelige ferieliv – uden børn.

Næste:
Shopping, golf og Tapas-kursus