Flere børn kommer med på charterferie

Antallet af børn, der kommer med på charterferie er steget i år, viser tal fra Spies.

Hver gang 100 norske børn i alderen fra 0 til 12 år rejste på charterferie i skolernes sommerferie, kom 92 danske børn afsted og 95 svenske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 

Danske forældre er blevet flinkere til at tage deres børn med på ferie, men det er fortsat de norske forældre, der oftest tager ungerne med til sydens sol og det varme badevand. Det viser en opgørelse, som Spies har lavet.

Se også: Danske børn er globetrottere

Spies har gennemgået de seneste to års passagerlister for juli, og de viser, at hver gang 100 norske børn i alderen fra 0 til 12 år rejste på charterferie i skolernes sommerferie, kom 92 danske børn afsted og 95 svenske.

Flest norske børn på rejse
"Sammenligner man med året før, er der bedring at spore, idet det danske børnetal da var blot 90 mod de 100 norske børn. Dengang lå antallet af svenske børn på 92 i forhold til 100 norske. I juli udgjorde børnene 16 pct. af passagererne fra Aalborg Lufthavn, mens de samme tal fra lufthavnene i Billund og København var henholdsvis 16,8 pct. og 18,5 pct. Med andre ord: Sjællænderne var i sommerferien flinkere til at tage deres børn med på charterferie end jyderne," fortæller informationschef i Spies, Torben Andersen.

En af årsagerne til fremgangen i antallet af børn på ferie er bl.a. Spies’ satsning på flere familieresorts som Sunwing og SunGarden.

Top-5 over sommerens mest populære rejsemål for børnefamilierne ser således ud (målt på antallet af børn om bord på flyene):

  1) Mallorca
  2) Kreta
  3) Rhodos
  4) Tyrkiet
  5) Cypern

Top-5 over børnefamiliernes foretrukne vinter-rejsemål således ud:

  1) Gran Canaria
  2) Tenerife
  3) Thailand
  4) Egypten
  5) Fuerteventura