Check-in: Hotel Martinez

Hotel Martinez i Cannes er luksushjem for verdens største stjerner fra filmens verden, bl.a. Lars von Trier og Viggo Mortensen.

Foto: Elsebeth Mouritzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Når man er vild med art deco, kan det ikke være andet end dette hotel, hvis man skal forkæle sig selv på den franske riviera. Jeg lægger nakken tilbage og beundrer den intakte hvidpudsede facade og de grafiske bogstaver, som staver M-A-R-T-I-N-E-Z på taget mod den azurblå himmel.

Inde i lobbyen står den originale smedejernstrappe fra 1929, som snor sig op gennem de syv etager. Alene af den grund skipper jeg elevatoren efter check-in, som foregår meget behageligt siddende i karamelfarvede læderstole overfor receptionisten, inden jeg bliver fulgt op til mit værelse og får bagagen få minutter efter.

Værelserne
Jeg benytter mig af lavsæsonens formidable tilbud om et superior room for 190 euros(mod normalt 590 euros) inklusive morgenmadsbuffet eller continental morgenmad serveret på værelset (normalt 36 euros). Alle værelser er rummelige på den suite-agtige måde med store dobbeltsenge, lænestole og sofabord, indrettet lyse og tro mod art deco stilen, men moderne og tidssvarende med internet-adgang og TV.

Badeværelset i marmor er tilsvarende stort med både kar og bruse-kabine, og alle badeprodukter er fra den franske parfumeur Annick Goutal. Hotellet er igang med en løbende renovering af værelserne, så de bliver endnu mere art deco i stilen – jeg tænker straks på interiøret i Chanel-filmen »Coco & Igor« – både hvad glamour og design angår.

Mad og drikke
Den røde løber er blevet til en sort filmstrimmel, når man går en halv etage op til hotellets perle, den 2-stjernede Michelin-restaurant, opkaldt efter filmfestivalens prestige-pris, Palme d’Or. Christian Sinicropi har stået bag gryderne siden 2001. Le Relais i stueetagen serverer mad morgen, middag og aften året rundt fra et stort varieret menukort, og når det er varmt nok til at ligge og sole sig på den private strand på den anden side af La Croisette (fra april), åbner serveringen også i Zplage-baren, hvortil man kommer ad en »hemmelig« underjordisk gang som hotelgæst.

Særligt
Grunden på 73, boulevard de la Croisette har været eftertragtet siden det første byggeboom på Rivieraen i midten af 1800-tallet. Kong Francis II af Sicilien overtog i 1874 ferie-villa’en på adressen og holdt hof her i flere årtier, men i tiden efter 1. verdenskrig gik glansen af herskabshuset, og det blev solgt til nedrivning.

Formand for hotel-sammenslutningen, Emmanuel Martinez, hyrede arkitekterne Palermo og Mayer til at bygge »regionens største hotel«. På to år lykkedes det at rejse den monumentale bygning, som fik hans navn, og der blev ikke sparet på tidens dekorative detaljer. De fleste er bevaret gennem løbende vedligeholdelse, og hotellets facade er kommet på listen over historiske klenodier. Hotellet nåede lige at åbne få måneder før krakket på Wall Street i 1929, men holdt sig flydende indtil afslutningen på 2. verdenskrig, som blev starten på en ny æra.

Det er efterfølgende blevet luksushjem for verdens største stjerner fra filmens verden, bl.a. Lars von Trier og Viggo Mortensen. De store suiter og Europas største penthouse suite på 1.000 kvm. med walk-in pengeskab, fire bade- og soveværelser, kontor og opholdsstue samt privat afskærmet terrasse til 36.000 euros – i døgnet! – beboes for det meste af styrtende rige familier fra Mellemøsten.

Plus
Jeg føler mig lige så velkommen på tilbuds-pris som havde jeg været en arabisk prinsesse, som skulle på den dyre syvende etage. Der hersker en afslappet og imødekommende, men alligevel respektfuld atmosfære. Man kan låne cykler, sponsoreret af den lokale Jyske Bank-filial, eller dovne i den 30 gr. varme, afskærmede pool ved hovedindgangen indtil kl. 18 året rundt.

Minus
Lidt gadestøj kan ikke undgås, hvis man får et værelse på de første etager ud mod Croisetten, men det er da til at holde ud at høre Mercer’ere, Alfa’er og Ferrari’er snurre forbi, ikk’?