10 af de smukkeste strande

De bedste strande venter derude i verden – Rejseliv.dk har samlet ti af dem, som redaktionen sætter mest pris på. Kom med dit eget bud til glæde for os andre.

Måske verdens smukkeste strand - Boracay på Filippinerne. SE BILLEDERNE AF DE 10 HERUNDER! Fold sammen
Læs mere
Foto: aSIMULAtor, Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ST. BARTHS
Caribien
Den caribiske ø St. Barths er mindre end Fanø, men begavet med 17 strande af den slags, der kun findes i Caribien. Den i St. Jean er dog lidt mere spektakulær end de øvrige, både fordi det kridhvide sand strækker sig i en uendelighed og havet blinker i den helt rigtige turkise tone, og fordi de hippe restauranter med retter på allerhøjeste haute cuisine niveau ligger side om side direkte på stranden.
(Læs mere om St. Barths her)

VIRGIN GORDA
De britiske jomfuøer
De britiske jomfruøer i Caribien består af adskillige øer, hvoraf en af de formentlig mindre kendte er Virgin Gorda, en ø på bare 21 kvadratkilometer. Imidlertid 21 kvadratkilometer af ægte caribisk skønhed, hvor The Baths, som ligger på den sydlige ende af øen, er en af de allerskønneste.  The Baths er en ganske usædvanlig formation af enorme vulkanklipper, der ligger spredt ud over stranden.

BORACAY
Filippinerne
Først kom de unge med rygsæk på de små træbåde til øen med de forrygende strande. Så fulgte de lidt ældre med kufferter, og nu er der både landingsbane til små fly, luksushotel og golfbane.  Men de små guesthouses langs strandene og den afslappede livsstil i restauranterne og hængekøjerne mellem palmerne lever fortsat.
 
CHICKEN ISLAND
Thailand
Havets turkise farve rammer himlens blå i horisonten, og vandet er så krystalklart, at det er som at flyve, når man svømmer i det.
Chicken Island er en af de mange små kalkstensøer, der ligger en 20-30 minutters sejlads fra »Krabi-fastlandet« i Sydthailand. Navnet har den fået fra klippeøens karakteristiske form, og den er som de fleste andre øer i området ubeboet, og et badeparadis som ordet virkelig skal forstås.

MIAMI SOUTH BEACH
Florida
Stranden her har det hele: Det turkise vand, det gule sand, de sjove livredderhuse. Palmetræerne, der står side om side langs Ocean Drive og på den anden side af vejen alle gaderestauranterne. Bag dem troner art-deco hotellerne fra 1930erne i deres pink farver. Oven i det skal lægges en skøn blanding af badegæster i alle farver, for Miami vrimler med mennesker fra Latinamerika, Cuba og det øvrige USA.

HONG ISLAND
Thailand
Man sejler ud fra Phuket havn og sætter kurs mod nord og Hong Islands, der er en lille gruppe øer med Hong Island som den største. At nærme sig denne strand er et eventyr i sig selv: Kalkstenen tårner sig op, dækket af tropiske vækster. Små både kan sejle ind i en lille åbning og snart åbenbares en fantastisk lagune.

BONDI BEACH

Sydney
Sydneys populære strand, syv kilometer øst for det centrale Sydney, har fået sit navn efter den forstad, den ligger ved. Stranden er cirka en kilometer lang, afgrænset i begge ender og besøges af rigtig mange badende i løbet af året. Strandens sydside kaldes populært »Backpackers’ Express«, fordi den ligger tæt ved busstoppestedet og på grund af de tilrejsendes uvilje mod at gå længere ned ad stranden, hvor det er noget mere sikkert at svømme.

ASE SOURCE D’ARGENT
La Digue, Seychellerne
Dette er verdens smukkeste strand. Den er naturligvis tropisk og på det hvide, grynede sand, der afgrænses af kokospalmer mod land og helt klart, varmt vand ud mod et koralrev, ligger mægtige granitsten, som tiden og havet har rundet. Strandens badevand ligger i læ af revet og er ideel til både solbadning og snorkling.  Det rene tropeparadis.

PLACENCIA
Belize
»No shoes, No ties, NO PROBLEM MON!« Egentlig et slogan fra DeTatch, en lille lokal restaurant, der ligger direkte på stranden mellem svajende grønne palmer med udsigt til det smukke Caribiske hav.

Men sloganet - med et strejf af jamaicansk slang - rammer stemningen og attituden for hele stranden helt præcist, afslappet, ligefrem og utrolig rar. Placencia er Belizes bedste og smukkeste strand.

PRAIA PORTO DA BARRA
Brasilien
Lille, smuk, livlig. Praia Porto da Barra er blot en af strandene i Salvador i det nordøstlige Brasilien, men denne lille by-strand har det hele.

Udover stille krystalklart vand og fin sandstrand emmer stedet af »Den nye verden«. Den bugtende strandkant ligger flot omgivet af tre store forter, som skulle forsvare byen mod andre europæiske nationer under kolonitiden.