De bedste strande i USA

Doktor Beach har slået til igen og udnævnt de 10 bedste strande i USA for 2009 - Hawaii er tilbage i toppen af listen.

Foto: Hanalei Bay - Lucy Pemoni

Doktor Beach hedder i virkeligheden Dr. Stephen Leatherman og er professor og direktør for Det Internationale Hurricane Center på Floridas internationale universitet.

Han har siden 1989 udviklet en liste med 50 forskellige bedømmelseskriterier som vejrforhold, regn og sol, vandtemperatur, understrøm, sandets beskaffenhed, adgangsforhold, forurening/affald, duft/lugt, udsigt og bebyggelser, som nu ligger bag de årlige bedømmelser af omkring 650 offentlige strande i USA.

Og i år er 1. pladsen altså vendt tilbage til Hawaii.

1 Hanalei Bay, Kauai, Hawaii  
Den halvmåneformede strand med det hvide koral-sand betragtes af mange lokale og turister som den smukkeste i Hawaii. Den er kantet af palmetræer og bag dem ser man vandfald og bjergtoppe.

I den ene ende af stranden tårner stivnede lavamasser sig op og forsvinder ud i havet - udsigten herfra er inspiration til mange malerier og fotos.

De ni øvrige strande på top-10 listen er:

2 Siesta Beach, Sarasota, Florida
Denne strand har noget af det fineste og hvideste sand i verden og tiltrækker masser af sand-elskere. Og koralrev og underjordiske huler byder sig til for snorklere og dykkere.

3 Coopers Beach, Southampton, New York
Coopers Beach ligger på den sydlige kyst af Long Island, godt i læ for de kraftige vinde. Der er nem adgang til stranden, hvor dyre huse putter sig i klitterne.

4 Coronado Beach, San Diego, Californien
Coronado Beach er smagen af det sydlige Californien. En kæmpe-bred oase ved havet. Fra det berømte Hotel del Coronado serveres drinks til gæsterne på stranden.

5 Hamoa Beach, Maui, Hawaii
Denne lille strand er indrammet af klipper, dækket af kokospalmer og masser af blomster. Ernest Hemingway kaldte engang Hamoa Beach for verdens bedste strand. Man skal over 50 små broer for at nå stranden.

6 Main Beach, East Hampton, New York
Main Beach er berømt blandt skuespillere og andre kendte for sin smukke beliggenhed i en lille by, og velhaverne flokkes på stranden her.

7 Cape Hatteras, Outer Banks, North Carolina
Stranden her har noget af det bedste surfing-farvand på hele østkysten - og tilmed udsigt til det mest berømte fyrtårn i USA. Her er flere historiske fiskebyer og mange lystfiskere.
 
8 Cape Florida State Park, Key Biscayne, Florida
Stranden findes på den sydligste tip af af Key Biscayne og tilbyder klart, turkis-blåt vand. Et fremragende sted at svømme, for bølgerne holdes nede af sandrevler.

9 Coast Guard Beach, Cape Cod, Massachusetts
Coast Guard Beach kan kun nås på cykel eller med bus. Stranden falder stejlt mod vandet og her bliver hurtigt dybt. Men udsigterne herfra er fremagende.

10 Beachwalker Park, Kiawah Island, South Carolina
Stranden ligger syd for Charleston på den sydlige del af Kiawah Island og er et paradis for naturelskere, og der er  guidede ture til både fugle og natur.