10 enestående strande i Europa

Rejseliv.dk tipper 10 strande i Europa, der bestemt er værd at lægge vejen forbi under sommerens ferie.

Stranden Plagne de Palombaggia på Korsika er en perle af en strand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Judith Betak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle er kendt af de fleste, andre er næsten hemmelige. Men fælles for dem alle er, at disse strande i Europa har gjort indtryk på rejseliv-redaktionen.

Her er natur, stemning eller oplevelser - noget, der er værd at komme efter. Nogle har ekstrem høj strandkvalitet, andre scorer på alt det, som stranden lægger op til. Men i hvert fald er det strande, vi gerne vil dele med andre.

Derfor tipper Rejseliv disse strande:

Stintino
Sardinien, Italien
Her er Sardiniens smukkeste strand, måske Europas smukkeste, basta. Du kommer kørende over bjergene fra feriestederne ved Alghero og pludselig glimter det turkis mellem pinjetræerne. Det er det kridhvide sand på Sardiniens nordside, der giver vandet sine helt specielle og meget smukke farver. Nær stranden starter det i lysende turkis og går langsomt over i det klareste mørkeblå. Det er her de rige holder til – og så ovre ved smaragd-kysten.
www.stintino.net

Plagne de Palombaggia
Korsika, Frankrig
De flotteste strande ligger på Sydkorsika. På halvøen lige syd for byen Porte-Vecchio på østkysten gemmer sig en perle af en strand i det fredede område: "Sité Naturel Protége Tamariccio". Hold øje med skiltet ved vejen, og gå ad de smalle stier gennem den duftende beplantning ned til strandene med det kridhvide sand og den fredelige stemning langt fra musik og strandbarer, og hvor man ofte kan få det hele for sig selv.
www.portovecchio.net

Promenade des Anglais
Nice, Frankrig
Det er ikke selve strandens kvalitet, der kvalificerer den på listen. For det er ikke en blød hvid sanstrand. Den er grå og stenet, så tag et polstret liggeunderlag med, hvis du ikke vil betale for en liggestol på en af de private strande. Der er derimod de mange forskellige ferietyper, der er i gå-afstand fra den. Shop dig bevidstløs, udlev din indre gambler eller gå slentretur om aftenen langs byens berømte Promenade des Anglais.
www.nicetourisme.com
 

Læs på næste side: Strande på græsk og spansk
- og hvis du kender en god strand, du vil dele med andre, så tip den herunder:
 

LÆS MERE