Check-in: Forkælelse med udsigt

Villa Belrose byder på en uovertruffen udsigt over Saint-Tropez bugten og leverer et afslappende alternativ til den evigt pulserende Saint-Tropez.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Villa Belrose ligger godt gemt i et eksklusivt villakvarter op ad bjerget langs kystvejen mellem Port Cogolin og Saint-Tropez. Bag de store jernlåger gemmer sig det gule palæ med 40 værelser. Fra receptionen kigger man ud på terrassen og panoramaudsigten over Saint-Tropez-bugten. 

Helt ude til højre ligger Saint-Tropez, og på den anden side af bugten ses Sainte-Maxime. Der ligger en luksusyacht fortøjet, der ligner den berømte Onassis yacht »Christina O«. Ved nærmere eftersyn er den for stor. Men skibet bidrager til den tidløse Saint-Tropez-stemning, området har, og som stammer fra storhedstiden i 70’erne, hvor jetsettet og Bridget Bardot aldrig kunne komme gennem en sommer uden at besøge Saint-Tropez

Bardot bor her i øvrigt stadig, men som stjernens skønhed er Saint-Tropez også falmet lidt i det internationale hierarki over jetsettets sommerlegepladser. Men umoderne bliver byen aldrig.

Værelserne
Hotellet har 40 værelser, fra standard enkeltværelser til en suite på 70 m2. Jeg drejer nøglen til et Deluxe Sea View Room og nyder fornemmelsen af at have en klassisk nøgle i stedet for et ucharmerende nøglekort. Tasken står klar på værelset, og på skrivebordet er en håndskrevet velkomsthilsen og to små vandbakkelser. Det er den slags  detaljer, der får én til at føle sig oprigtigt velkommen. 

Mad og drikke
Morgenmaden er en klassisk hotelbuffet med æg, bacon, baguette, croissanter, yoghurt og frisk frugt. Plus alle mellemregningerne i form af lufttørret skinke og et bredt udvalg af oste. 

Men det er aftensmåltidet, der sender maven ud på en femretters maraton. Med både stegt foie gras og smeltet camembert er overmætheden allerede nærværende, da desserten af champagneis og frisk mango lander. Chefkokken Thierry Thiercelin har været på Villa Belrose siden 1998, og siden 2002 har stedet haft en michelinstjerne.

Særligt
Sydfrankrig er tæt på at have Europas højeste befolkningstæthed, når det kommer til hoteller, og der er noget for alles smag og budgetter. Men i en tid, hvor jagten på det unikke gør den klassiske hoteloplevelse til en sjældenhed, er det befriende at tjekke ind på et hotel, der ikke har været legeplads for en indretningsarkitekt på speed. 

Kombineret med en fremragende restaurant og med en wellness afdeling, der klarer alt fra antialdringsansigtsbehandlinger til klassisk massage, er man fremragende dækket ind til et par dage i selvforkælelsens tegn.   

Plus
Fantastisk udsigt og højt serviceniveau.  

Minus
Manglende adgangsforhold uden egen bil. 

Læs også: Rig og sexet i St. Tropez