Toldpostkasser står gabende tomme

Kun to personer smed sidste år en seddel i Skats hvide postkasser ved den sønderjyske grænse om, at de havde taget mere end 200 cigaretter med over grænsen.

Foto: Arkivfoto: Palle Hedemann. Der kommer ikke mange breve til Skat i toldpostkasserne ved den sønderjyske grænse.
Læs mere
Fold sammen

Den ene af de to sedler var fra en sangforening, og den anden var fra en privatperson, skriver DR Syd. Det er ikke dem, kasserne er beregnet til.

Postkasserne er opstillet for at rejsende fra Østeuropa kan angive, hvis de har mere end 200 cigaretter med. Der er nemlig særlige regler for hvor mange cigaretter østeuropæere må tage med ind over grænsen. Borgere fra de andre EU-lande må tage 800 cigaretter med hjem.

Hvis du kommer fra Bulgarien, Letland, Litauen, Polen, Rumænien, Slovakiet og Ungarn må du kun have 200 cigaretter med. Hvis du er fra Estland må du have 200 cigaretter eller 250 gram røgtobak med.

ar du mere med, skal du henvende dig til Skat for at betale afgift af varerne. Det er disse henvendelser som postkasserne er beregnet til.

Grunden til østeuropæere ikke må tage flere cigaretter med ind i Danmark, er at de fik en særordning efter de blev optaget i maj 2004. Det er meget billigere at købe cigaretter i de østeuropæiske lande, end i andre EU-lande. Derfor må de kun tage 200 cigaretter med hjem.

”De skal jo være der, så de rejsende kan opgive det, hvis de har for mange cigaretter med,” siger afdelingsleder i Skat Carl Andersen til DR Syd. Så indtil videre har Skat ikke tænkt sig at fjerne postkasserne.