Toldfrie varer ved ankomst til Kastrup

Nu bliver det lettere for rejsende at købe tax-free parfume og spiritus.

Foto: Arkivfoto: Keld Navntoft. Rejsende i Københavns Lufthavn kan nu bestille toldfrie varer inden afrejse og hente dem ved ankomsten. Billedet er fra 1999, da det egentlige toldfrie salg inden for EU stoppede.
Læs mere
Fold sammen

Københavns Lufthavne i Kastrup indfører nu en mulighed for at hente toldsrie varer ved ankomsten til lufthavnen i stedet for, at man skal slæbe vinflasker, parfume og andre varer med sig fra udenlandske lufthavne.

Det betyder, at de rejsende inden for EU fremover slipper for at tage de forudbestilte tax-free varer med sig om bord på flyet. Det nye initiativ skal give passagererne en behageligere rejse og belaster miljøet mindre, oplyser Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse.

”Tax-free varerne har en lang rejse bag sig, før de lander på passagerernes hylder, og den rejse kan vi reducere ved at holde varerne på landjorden. Jo lettere flyet er, jo mindre brændstof bruger det, og derved sparer flyselskabet brændstof og CO2,” siger Henrik Busch, der kommerciel direktør i Københavns Lufthavne.

Lufthavnen i Kastrup regner med, at flere end 200.000 flasker parfume og hudplejeprodukter og omkring 100.000 flasker vin og champagne årligt kan springe flyveturen over.

Cirka 70 procent af lufthavnens lokalt afgående passagerer rejser inden for EU og kan dermed benytte sig af den nye service. Passagerer, der rejser ud af EU, skal dog stadig hente deres forudbestilte varer ved afrejsen. Det skyldes, at varerne fysisk skal tages med ud af EU-området, før de bliver fritaget for told. Rejser man derimod inden for EU, er varerne ikke egentligt toldfrie.

For at benytte sig af tilbuddet, skal man oprette sig som medlem af The Tax-Free Club på www.tax-free.dk.