Nykredit giver sure kunder over en halv milliard

Nykredit sætter nu tal på, hvad de vrede kunder i koncernen får betalt tilbage som kompensation for de forhøjede priser.

Nina Smith, Professor ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, og næstformand i Foreningen Nykredit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vreden over Nykredits prisstigninger har bredt sig som en steppebrand over landet. Nu sætter realkreditkoncernen tal på brandslukningen - de såkaldte kundekroner, som de kunder, der bliver i butikken, har udsigt til at få retur i fremtiden. Det bliver tale om samlet 600 millioner kroner, oplyser koncernen i en meddelelse.

Af skattemæssige årsager må Nykredit ikke specificere, hvad pengene skal bruges til, før de er uddelt. Derfor hedder det bare i meddelelsen, at repræsentantskabet på sit ordinære møde den 16. marts 2016 vil beslutte, at foreningen Nykredit fremover »kan yde tilskud til Nykredit-koncernen til gavn for virksomheden og kunderne,« som det hedder i meddelelsen.

»Vi foreslår i bestyrelsen, at Foreningen Nykredit yder et tilskud på 600 mio. kr. til Totalkredit til gavn for virksomheden og kunderne. Det håber vi, at repræsentantskabet vil bakke op om,« skriver Foreningen Nykredits næstformand Nina Smith.

Baggrunden er, at Nykredit søger en børsnotering med foreningen som hovedaktionær. De 600 millioner kroner foreslås udbetalt til Totalkredit, når Nykredit børsnoteres, dog senest den 1. juli 2017, og pengene skal skaffes enten ved at optage lån og/eller ved salg af en del af Foreningen Nykredits aktier i Nykredit Holding A/S.

»Nykredit-koncernen bliver en unik børsnoteret virksomhed med en forening som majoritetsaktionær. Det giver fordele for virksomheden og kunderne, og det er det, vi viser med dette tilskud til Totalkredit,« skriver Nina Smith.

Det understreges, at det er Totalkredit, der træffer beslutning om den konkrete anvendelse af et eventuelt tilskud. Totalkredit kan og må først træffe og udmelde denne beslutning, når repræsentantskabets beslutning foreligger.