Her er den dyreste villa i din by

I 44 byer er det dyreste hus udbudt til under to millioner kroner - men de dyreste i andre byer koster næsten 40 gange så meget.

De dyreste villaer varierer enormt i pris afhængigt af, hvilken by eller landsdel de ligger i. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
76,9 millioner gode, danske, skattedecimerede kroner. Så meget sparer du, hvis du vælger at købe den dyreste villa i den sønderjyske landsby Lintrup frem for at spendere din opsparing på det dyreste palæ i rigmands-enklaven Klampenborg.

Boligportalen Boliga.dk har fundet husene med de højeste priser i alle landets postnumre, og mens der er gode muligheder for at købe sig ind toppen af villamarkedet i byer som Bevtoft, Hampen, Klemensker og Ovtrup, ser det straks sværere ud i området nord for København.

Landets - og Klampenborgs - suverænt dyreste hus til salg ligger på Taarbæk Strandvej, koster 77,9 mio. kr. og har været på markedet i over to et halvt år, mens man lidt længere mod syd i Hellerup må slippe i omegnen af 48 millioner kroner for at blive ejer af et palæ på 241 kvadratmeter på Richelieus Allé, og Rungsted Strandvej tager rekorden i Rungsted med en 420 kvadratmeter stor luksusbolig til 37,5 mio. kr.

Selv om hovedparten af de dyreste huse ligger i Nordsjælland, er der også mulighed for at købe dyrt ind i landets øvrige områder.

På Fyn skal man således af med 29,5 mio. kr. for at blive ejer af en 213 kvadratmeter stor ejendom i Svendborg, mens Silkeborg, Odense, Skagen og Vejle byder ind med villaer, hvor prisskiltet svinger mellem 18-25 mio. kr.I 44 byer rundt om i landet er det dyreste hus udbudt til under to mio. kr., og et kig på de enkelte villaer viser, at liebhaveriet også har gode kår i landets udkanter.

For eksempel skal man blot betale 1,6 mio. kr. for at blive ejer af en 252 kvadratmeter stor ejendom i bornholmske Østermarie, hvor der foruden huset hører knap tre hektar grund med i købet, mens man i Idestrup på Falster kan købe en villa med japansk islæt og »undertoner af kongelighed«, som mægleren skriver. Prisen er 1,9 mio. kr.

Ønsker du at blive ejer af de dyrest udbudte huse i samtlige byer, skal du være villig til at forhandle med udgangspunkt i 3,1 mia. kr.

Se den dyreste villa i din by.

Boliga har kun medtaget postnumre med minimum 10. udbudte villaer.