Danskernes renter steg voldsomt i 2008

Renterne har gjort ondt i husholdningernes økonomier i 2008. De steg til ny rekordhøjde.

Foto: Foto: Colourbox. Renteudgifterne voksede og klemte de danske husholdninger i 2008.
Læs mere
Fold sammen

Efter en stigning på knap 14 procent i løbet af et år nåede danske husholdningers renteudgifter nye højder i december 2008. I alt steg den enkelte husholdnings renteudgifter med 4.900 kroner årligt, har Danske Bank beregnet.

Det er efterårets rentestigninger, det har gravet dybere i danskernes pengepung sidste år, og dermed har de seneste ugers rentefald formentlig allerede vendt udviklingen lidt - også selv om de danske banker ikke følger med Nationalbankens rentesænkninger, som dinepenge.dk har skrevet.

Allerede fra november til december faldt renteudgifterne lidt, men det er opvejet af de stigende udlån, når renteudgifterne skal måles i beløb.

"Med udsigt til fortsat faldende renter – også inden for realkreditten – er det vores forventning at den opadgående tendens i husholdningernes renteudgifter derfor nu er brudt, og at 2009 vil byde på et fortsat fald i husholdningernes renteudgifter," skriver Danske Banks økonom Tore Damgaard Stramer i en kommentar.

Samlet sætter 2008 ny rekord for danskernes rentebetalinger med 129 milliarder kroner mod 110,7 milliarder kroner i 2007.