Bankerne nøler med at sænke renten

De færreste bankkunder får glæde af nationalbankens rentesænkning. Kun én ud af otte banker har sat renten ned.

Foto: Foto: Colourbox. Mange bankkunder må se et forventet rentefald forsvinde i den blå luft.
Læs mere
Fold sammen

De fleste banker har intet ændret på kundernes lånerenter, selv om de nu selv låner pengene langt billigere hos Nationalbanken, skriver Politiken, som har spurgt otte banker. Kun én af dem - Spar Nord - er klar med en præcis melding til kunderne om de nye rentesatser fra på fredag.

Til gengæld sætter banken ikke alle lånerenter ned 0,75 procentpoint, som nationalbanken sænkede renten med. Renten på f. eks. billån falder 0,75 procentpoint, mens renten på forbrugslån kun falder med 0,50 procentpoint.

Banken kommer med andre ord til at tjene 0,25 procentpoint mere på kundernes forbrugslån.

Kunderne i de syv andre banker må vente på at få at vide, om deres banklån følger Nationalbankens rentenedsættelse, eller om de kun får en mindre nedsættelse - eller slet ingen - så banken tjener mere på dem.

"Det er helt normalt, at mange af bankerne venter i op til en måned med at ændre kundernes renter, efter at Nationalbanken har ændret sin rente. I denne tid er der dog det særlige forhold, at Nationalbanken kommer med et væld af rentenedsættelser, og bankerne tøver usædvanlig meget med at ændre deres renter på kundernes lån, fordi de gerne vil have pengene ned i egen lomme," siger John Norden.