Boligkøb: Her får du størst rabat på drømmehuset

Hvor meget man kan forhandle prisen på huset ned, afhænger dog i høj grad af, hvorhenne i landet man bor - eller planlægger at bo inden for kort tid.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endelig er den der. Villaen med den helt rigtig planløsning, haven i den optimale størrelse, og en pris der - næsten - er perfekt til budgettet.

På landsplan blev villaerne og rækkehusene forhandlet yderligere 4,2 procent ned i pris - ud fra den senest kendte udbudspris. Det viser en analyse af bolighandlerne for 4. kvartal 2016 og 1. kvartal 2017*, som den uafhængige boligsøgeportal Boliga står bag.

For zoomer man ind på kommuneniveau, bliver der forhandlet afslag på alt mellem 10,1 procent og 2,6 procent i gennemsnit for de enkelte kommuner.

De største procentvise rabatter forhandlede huskøberne i Langeland Kommune sig til. De barberede mere end en tiendedel af den pris, der stod på prisskiltet - uagtet at prisen var blevet ændret, inden forhandlingen gik ind i den afgørende fase.

Noget mere stædige på prisen var sælgerne i Ringsted og Allerød Kommune. Her var forhandlingsrabatten kun på 2,6 procent. Altså var det her, at køberne fik det laveste procentvise afslag på drømmeboligen.

Små afslag på Sjælland

Det er da også sjællandske kommuner, der klumper sig sammen i enden for de små forhandlingsrabatter.

Efter Allerød og Ringsted følger nemlig Egedal, Halsnæs, Tårnby og Københavns Kommune. Her har køberne fået under tre procent høvlet af prisen. Altså er priserne i kommunerne i nærheden af hovedstaden efterhånden sat på et leje, køberne angiveligt finder nogenlunde korrekt.

Det gør de derimod ikke i Lolland og Tønder Kommune. Her bliver der forhandlet henholdsvis 9,7 og 9,2 procent af prisen, mens de i Haderslev og Frederikshavn Kommune fik forhandlet prisen ned med 7,2 procent.

Her gives de største afslag

1. Langeland Kommune: Afslag på 10,1%

2. Lolland Kommune: Afslag på 9,7%

3. Tønder Kommune: Afslag på 9,2%

4. Haderslev Kommune: Afslag på 7,2%

4. Frederikshavn Kommune: Afslag på 7,2%

Her gives de mindste afslag

1. Allerød Kommune: Afslag på 2,6%

2. Ringsted Kommune: Afslag på 2,6%

3. Egedal Kommune: Afslag på 2,7%

4. Halsnæs Kommune: Afslag på 2,8%

5. Tårnby Kommune: Afslag på 2,9%

5. Københavns Kommune: Afslag på 2,9%

Her kan du se, hvor meget priserne på udbudte boliger er blevet sat ned i din kommune: http://www.boliga.dk/prisfald-kommuner.html?houseType=0

* Boliga har opgjort forhandlingsrabatten - altså den mellem senest, kendte udbudspris og den registrerede salgspris - i fjerde kvartal 2016 og første kvartal 2017. Der tages forbehold for forsinkelse i de registrerede salg i tinglysningssystemet.