Påsken står for døren: Boligsælgerne har hævet priserne

Har du lurepasset, fordi du håbede på, at boligpriserne ville komme lidt nærmere jorden efter deres himmelflugt de senere år? Ja, så har du muligvis truffet det forkerte valg.

Arkivfoto. Har du lurepasset, fordi du håbede på, at boligpriserne ville komme lidt nærmere jorden efter deres himmelflugt de senere år? Ja, så har du muligvis truffet det forkerte valg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udbudspriserne er nemlig stadig stigende på både hus- og lejlighedsmarkedet. Altså er den pris, som mægler og sælger sætter huset til salg for, højere end den var sidste år. Det viser en opgørelse fra Boliga.*

For mens en kvadratmeter villa eller rækkehus i 1. kvartal 2016 i gennemsnit var udbudt til 16.052 kroner, så var de for de samme måneder i år udbudt til 16.729 kroner. Altså er udbudsprisen gået op med knap 700 kroner.

Endnu større målt i kroner og øre er stigningen i udbudspriser for ejerlejligheder. Her var gennemsnittet på landsplan 31.376 kroner i år, mens det i 2016 var 29.520 kroner i 1. kvartal sidste år. Tilbage i 2012 lød udbudsprisen i gennemsnit på 21.915 kroner.

Plads eller beliggenhed

Det er da også de gamle travere, der ligger som de dyreste steder at købe bolig.

Drømmer man om en central beliggenhed i Københavns centrum, kommer man i København K til at se på lejligheder med en gennemsnitlige udbudspris på 48.722 kroner pr. kvadratmeter, mens udbudsprisen på Frederiksberg C lyder på 47.655 kroner.

Er det en villa, der er drømmen, skal man være forberedt på en udbudspris på 52.117 kroner pr. kvadratmeter i Charlottenlund nord for hovedstaden, mens den ifølge Boliga på Frederiksberg er 51.788 kroner.

Laveste udbudspris finder man i Vrå i Nordjylland, hvor den lyder på 4.998 kroner. Lidt mere forventer køberne i Roslev nord for Skive. De har gennemsnitligt udbudt deres villaer til 5.378 kroner pr. kvadratmeter - det er mindre end sidste år. Her var udbudsprisen på 5.971 kroner kvadratmeteren.

Se de aktuelle kvadratmeterpriser på udbudte villaer her

* Boliga har opgjort den gennemsnitlige udbuds-kvadratmeterpris på villaer/rækkehuse og ejerlejligheder udbudt i 1. kvartal de seneste fem år.