Venstres bagland vil se tøj-dokumentation

De mange bilagssager for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kræver, at han beviser sin uskyld. Det mener flere lokalformænd i Venstre.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere lokalformænd fra Venstre siger i fredagens udgave af Jyllands-Posten, at der ikke kommer ro i partiet, før formand Lars Løkke Rasmussen (V) fremlægger beviser for, at han har betalt sit eget tøj og betalt det korrekte i skat.

Lokalformændene stiller sig ikke tilfreds med de forklaringer, som Lars Løkke hidtil har givet i sagen.

»Der bør fremlægges en dokumentation, før der kan falde ro omkring sagen,« siger Svend Rosager, formand for Venstre i Svendborg, til Jyllands-Posten.

Det var forrige uge, det kom frem, at Lars Løkke Rasmussen har fået tøj for 152.000 kroner og en rejse for familien til Mallorca betalt af Venstres partikasse. Efter flere dage med massiv kritik fra baglandet forklarede Løkke mandag, at han selv har betalt for det tøj, som han har udtaget til privat brug, og at han har betalt det korrekte i skat.

Venstres forretningsudvalg accepterede tirsdag aften forklaringen og udtrykte tillid til Løkke. Men det har altså ikke været nok for flere lokalformænd.

»Jeg ved godt, at forretningsudvalget er stillet tilfreds. Men i den brede befolkning og medlemskreds savner man noget mere konkret dokumentation. Indtil det kommer, vil der blive kogt suppe på sagen,« siger Bjarne Sørensen, lokalformand i Holstebro.

Også Benny Damgaard, lokalformand på Lolland, kræver mere håndfaste beviser. Han mener, at Løkkes efterhånden mange bilagssager har gjort, at befolkningen ikke tager formandens ord for gode varer.

»Mit råd til Lars Løkke er, at han lægger sine bilag frem, for ellers er der mange, som ikke vil stemme på os igen. Folk vil se dokumentation for, at han selv har betalt for tøjet,« siger Benny Damgaard til Jyllands-Posten.