Succeskriteriet for S er fremgang ved kommunalvalget

Mette Frederiksen mener, at drømmeresultatet til dagens valg er at få flere borgmesterposter til partiet.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen. Mette Frederiksen mener, at drømmeresultatet til dagens valg er at få flere borgmesterposter til partiet.
Læs mere
Fold sammen

Socialdemokratiet håber at få mere ansvar, når danskerne i dag har stemt til regions- og kommunalvalget.

»Drømmeresultatet er, at vi går frem i en række kommuner, og så håber vi på at få noget mere ansvar, det vil sige flere borgmesterposter,« siger formanden for partiet, Mette Frederiksen.

Formandens stemme faldt - ikke overraskende - på sit eget parti.

»Jeg stemmer selvfølgelig Socialdemokratisk. Jeg har stemt på min borgmester her i Ballerup, og så har jeg stemt på vores regionsrådsformand,« siger Mette Frederiksen.

»Så det er to siddende socialdemokrater, som jeg selvfølgelig håber på kan fortsætte efter i dag.«

Borgmesteren i Ballerup Kommune er Jesper Würtzen (S), og regionsrådsformanden i Region Hovedstaden er Sophie Hæstorp Andersen (S).

Mette Frederiksen ankom alene til valgstedet i Egebjerghallen i Ballerup, hvor hun afgav sin stemme klokken 12.20. Ballerup Kommune er en meget stærk socialdemokratisk kommune, og for formanden er den noget helt særligt.

»Det er her, hvor jeg bor, og her hvor jeg selv har været kandidat hele vejen igennem, så det er selvfølgelig en speciel kommune for mig,« siger hun.

Ballerup kommune er en meget stærk Socialdemokratisk kommune. Ved seneste kommunalvalg fik partiet 54 procent af stemmerne, mens det næststørste parti, Venstre, fik 13,8 procent.

/ritzau/