De Radikale vil fastholde magten på trods af skidt start

Morten Østergaard mener ikke, at uheldig start på valgkampen har spoleret det hele for De Radikale.

Morten Østergaard mener ikke, at uheldig start på valgkampen har spoleret det hele for De Radikale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, har tirsdag eftermiddag afgivet sine stemmer i Sundby Idrætspark på Amager i København.

På trods af en skidt start på valgkampen i hovedstaden, hvor spidskandidaten Anna Mee Allerslev valgte at trække sig fra politik, mener Østergaard, at partiet har formået at styre kampagnen tilbage på sporet.

»Jeg synes, det er lykkedes at få valgkampen til at handle om noget andet end de uheldige sager,« siger Østergaard.

Partiet har en enkelt regulær borgmesterpost, nemlig i Rebild Kommune, hvor den radikale Leon Sebbelin er borgmester. Og Østergaard håber, at han får lov at beholde den post.

Derudover sidder partiet på rådmandsposter i Aarhus og Odense, mens den nu forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev i København er radikal.

Østergaard gjorde da også sit for, at De Radikale kan stå med en borgmesterpost i København efter valget, da han i dag satte sit kryds.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg selvfølgelig støtter vores spidskandidater i København og Region Hovedstaden.«

Borgmesterposten i København kan dog blive svær for De Radikale at holde fast i. Det nye parti Alternativet står stærkt i hovedstaden og tiltrækker især stemmer fra vælgere, der tidligere har stemt radikalt.

Morten Østergaard deltager i De Radikales valgfest i aften, men kun for en kort stund, lyder det.

»Jeg vil sidde på mit kontor med gode folk og holde øje med, hvad der sker over hele landet, og stå til rådighed, hvis nogen har brug for det,« siger han.

/ritzau/