Kommende KL-formand har ingen »100 dages plan«

Venstres Martin Damm, der 1. april bliver kommunernes nye førstemand, har ingen stor plan med i tasken, som han vil gennemføre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), 1. april næste år overtager formandsposten i Kommunernes Landsforening (KL) efter Rødovre-borgmester Erik Nielsen (S), har han ingen stor, forkromet plan med i tasken.

»Jeg kommer ikke med nogen 100 dages plan,« siger han.

Martin Damm vil ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvad han vil kæmpe for som KL-formand. Han ønsker heller ikke at give et bud på, hvordan danskerne kommer til at mærke skiftet i toppen af KL.

»Nu er jeg ikke valgt endnu. Vi skal have respekt for, at KL jo har en bestyrelse i dag, og den fungerer helt frem til 1. april,« siger han.

Martin Damm vil dog godt sige, at han er beæret over, at »man vælger Venstre og mig til«.

»Når man arbejder og brænder for kommunestyret, er KLs formandspost noget af det bedste, man kan nå,« siger han og fortsætter:

»KL repræsenterer kommunestyret, og kommunestyret fylder over halvdelen af den offentlige sektor, så på den måde er KL en vigtig institution«.

Det er de Radikale, der får magtbalancen i KLs top til at tippe. Socialdemokraterne og Venstre har hver to pladser i KL-formandskabet, og dermed er det de Radikale, der sidder med det afgørende mandat. Og de vil altså hellere have en venstremand frem for en socialdemokrat.