Venstre-borgmester bliver ny KL-formand

Med de afgørende radikale stemmer lykkes det Martin Damm fra Venstre at vippe den siddende formand i Kommunernes Landsforening, socialdemokraten Erik Nielsen, af pinden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), bliver ny formand for Kommunernes Landsforening (KL).

Han afløser den siddende formand, Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S).

Socialdemokraterne og Venstre har hver to pladser i KL-formandskabet, og dermed har De Radikale siddet med det afgørende mandat.

»Vi har haft et godt forhandlingsforløb med begge sider. Når vi peger på Martin Damm som KL-formand, er det fordi, vi mener, at Martin er den rette person til at stå i spidsen for de store udfordringer, KL og kommunerne står overfor de næste fire år. Der er altså ikke tale om et valg mellem to fløje, men om at vi peger på den person, som vi mener, er bedst til at stå i spidsen for KL i de kommende år,« skriver De Radikales leder, Anna Mee Allerslev, i en pressemeddelelse.

Ifølge Politiken har partiet ikke alene brugt det til at sikre en blå KL-formand, men også til at sikre sig pladser i alle udvalg under KL.

»Vi har forhandlet åbent med begge sider og drøftet de udfordringer og muligheder, som vi mener kommunerne og KL står over for. Det er afgørende for os, at vi får den rigtige person og den rigtige politik, og så har vi gået efter den konstituering, der giver mulighed for mest mulig radikal politik de kommende fire år. Nu får vi som udgangspunkt indflydelse i alle politiske udvalg i KL og bliver en del af formandskabet. Det kommunale selvstyre har altid været hjerteblod for os, og derfor var det et bundent mandat fra vores bagland, at vi skulle forhandle os til den rette person og så meget indflydelse som muligt,« siger Anna Mee Allerslev.

Martin Damm vælges formelt til ny formand i foråret 2014.