Fuld fart på beskyldningerne: I var der ikke...Nej, I var der ikke

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kritiserer de Konservative for ikke at have været nok til stede under forhandlingerne om landbrugspakken. Men DFs formand for miljø- og fødevareudvalget tog selv på juleferie under de afsluttende forhandlinger, lyder modangrebet fra K.

Dengang alt stadig var fryd og gammen mellem partierne bag fødevare- og landbrugspakken. Det var i december sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er godt gang i mudderkastningen i forbindelse med den stærkt omstridte landbrugspakke.

En række forskere har omtalt regeringens regnemetode som vildledende, kreativ og misinformerende, rød blok mener, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har vildledt Folketinget, og nu er også flere af de blå aftalepartier gået i flæsket på hinanden.

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kritiserer de Konservative for ikke at have været nok til stede under forhandlingerne om landbrugspakken. DF sagde i går til Ekstra Bladet, at de Konservative kun møder op, når »kameraerne er tændt«, og i dag over for Berlingske skyder også Liberal Alliances forhandler, landbrugsordfører Mette Bock, med skarpt mod den konservative forhandler, Rasmus Jarlov:

»Vi andre har forstået aftalen. Det har de Konservative åbenbart ikke,« siger hun og tilføjer, at de Konservative først meget sent kom ind i forhandlingerne:

»De havde åbenbart ikke tid, og det er jo deres prioritering. Vi har andre har gennemgået tal, tabeller, grafer og jeg ved ikke hvad. Så der er ikke noget, der er nyt for mig.«

K skyder mod DF og LA

Nu skyder de Konservatives Rasmus Jarlov tilbage. Det sker i en opdatering på Facebook, hvor han deler dagen i dag op i seks overskrifter.

Under punktet 'Dagens absurde beskyldning' går han i rette med Dansk Folkeparti.

For det var DFs formand for miljø- og fødevareudvalget, landbrugsordfører René Christensen og ikke Rasmus Jarlov, der var for lidt til stede under forhandlingerne om landbrugspakken, mener den konservative ordfører:

»DF's forhandler, René Christensen mener ikke, at Konservative har været nok til stede under forhandlingerne. Det undrer jeg mig over, hvordan han kan vide, når han selv tog på juleferie de to sidste afgørende dage af forhandlingerne, hvor han altså var på ski, mens jeg knoklede i forhandlingslokalet fra morgen til aften,« skriver han.

Rasmus Jarlov fortsætter i sit facebookopslag med at skyde mod de partier, der i løbet af i går og i dag har kritiseret ham og de Konservative:

»Dagens første fakta: Mette Bock (LA) , som har haft travlt med udråbe K til ikke at have styr på sagerne har været en tur i Detektor. Det gik ikke så godt,« skriver han med henvisning til, at DRs Detektor har konkluderet, at det ikke var korrekt, da Liberal Alliances Mette Bock forleden påstod, at kvælstof ikke er et problem for dansk vand, og at forureningen ikke kommer fra landbruget.

Ifølge Detektor er det noget »vrøvl«. Læs Detektors gennemgang her.

Du kan se hele Rasmus Jarlovs Facebookopslag her:

Dagens glædelige nyhed: Vi er i gang med en konstruktiv dialog med ministeren, om vi kan lave nogle supplerende...

Posted by Rasmus Jarlov on Thursday, February 18, 2016

Også i går var Rasmus Jarlov på Facebook med kritik af Liberal Alliance:

»LA'erne er i offensiv mod K med en underlig påstand om, at vi skulle have aftalt at bruge ministeriets forkerte tal under forhandlingerne om landbrugspakken. Det er godt nok ikke noget, som hverken Soren Kenner eller Ole Birk Olesen ved noget som helst om, da de jo ikke var tilstede, men jeg kan fuldstændig afvise den påstand,« skrev han.

LA'erne er i offensiv mod K med en underlig påstand om, at vi skulle have aftalt at bruge ministeriets forkerte tal...

Posted by Rasmus Jarlov on Wednesday, February 17, 2016

Briefing om tallene bag lanbrugspakken klokken 15

De konservative har efter en ny gennemgang af landbrugspakken krævet, at der skal tilføjes flere grønne elementer i den allerede aftalte landbrugspakke.

Den konservative leder, Søren Pape Poulsen, forklarer i dagens Berlingske kravet med, at partiet »ikke kan leve med«, at der i forhandlingslokalet var »én situation«, og at der efterflgende er kommet tal frem, »som viser noget andet«.

Der er nok af beskyldninger i luften, før miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har inviteret pressen til briefing om tallene bag Fødevare- og landbrugspakken i Miljø- og Fødevareministeriet kl. 15 i dag.