DF-næstformand drømmer om regering med S og V

Venstre, DF og Socialdemokraterne vil kunne udarbejde en god udlændingepolitik, mener DF's Søren Espersen.

- Jeg synes, at et samarbejde mellem DF, Venstre og Socialdemokratiet vil være naturligt til også at løse udlændingeproblemerne i landet, siger Søren Espersen til Politiken. Scanpix/Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et regeringssamarbejde mellem Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti vil være det bedste for landet, erklærer Dansk Folkepartis næstformand i et interview med Politiken.

»Jeg synes, at et samarbejde mellem DF, Venstre og Socialdemokratiet vil være naturligt til også at løse udlændingeproblemerne i landet,« siger Søren Espersen til avisen.

Partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, sagde på Folkemødet på Bornholm, at partiet vil gå efter regeringsmagten, hvis der efter næste valg fortsat er et borgerligt flertal, og hvis vælgerne giver DF omtrent det samme antal stemmer som ved valget i 2015.

Men Søren Espersen foretrækker altså en regering, der også involverer Socialdemokraterne. Han mener, at det vil være trygt med en S-DF-V-regering.

»Hvis man nu forestillede sig, at de tre partiledere satte sig sammen og fandt ud af, hvordan kan vi lave Danmarks udlændingepolitik, så den kører i en årrække på 10-15 år. Det vil være ideelt,« siger Søren Espersen til Politiken.

Søren Espersen melder sig dog klar til at give sig på flere områder, hvis DF får indrømmelser på EU- og udlændingeområdet.

»Udlændinge og EU er de to ting, der er helt essentielle for os, og vi kan godt flytte os på mange andre områder,« siger Espersen.

Hos Socialdemokraterne afviser man intet kategorisk, men fungerende politisk ordfører Ane Halsboe-Jørgensen har svært ved at se en regering bestående af de tre største partier for sig.

Hun pointerer over for Politiken, at det vil kræve, at DF kan leve med Socialdemokraternes leder, Mette Frederiksen, som landets statsminister.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/