Langballe bakker op om Krarup: Løkke er »en ukvalificeret leder«

Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Christian Langballe er enig med DF-nestoren Søren Krarup i, at Danmark mangler lederskab. Han efterlyser handling fra Lars Løkke Rasmussen.

Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Christian Langballe efterlyser handling. »Man kan jo ikke blive ved med at lukke øjnene for, at det er islam, der er problemet,« siger han. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Da DF-koryfæet og tidligere folketingsmedlem Søren Krarup i fredagens Berlingske meldte ud, at Dansk Folkeparti bør vælte Lars Løkke Rasmussens (V) regering »uden betænkningstid,« var der hverken støtte eller afstandtagen fra partiets topledelse. Faktisk var der bare ren tavshed.

Partiets indfødsretsordfører, Christian Langballe (DF), delte imidlertid artiklen på sin Facebook-side, og i kommentarsporet var der pæn opbakning til Søren Krarups konfrontatoriske stil. Betyder delingen, at Christian Langballe bakker om sin grandfætter Søren Krarups forslag om at vælte regeringen?

Det har Berlingske spurgt ham om.

»Det er jo ikke mig, der tager stilling til, om Løkke skal væltes, men jeg må bare sige, at jeg synes, Søren Krarup har ret i, at man savner lederskab i Danmark og i resten af Europa i forhold til islam,« siger Christian Langballe.

Debatten om regeringens manglende handling er blusset op især internt på højrefløjen, efter at sommeren har været scene for adskillige terrorangreb i Europa.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, meldte onsdag aften ud i et debatindlæg, at den logiske løsning på problemet med terrorhandlinger på europæiske jord vil være at indføre et stop for muslimsk indvandring i Danmark i en periode på fire-seks år.

Han gentog synspunktet i et interview med Berlingske, og det efterfulgtes torsdag af en markant udmelding fra en af partiets største kapaciteter i udlændingedebatten gennem årene, tidligere folketingsmedlem Søren Krarup. Han opfordrer kraftigt til, at Dansk Folkeparti sætter foden ned og vælter statsminister Lars Løkke Rasmussen, som er en »katastrofe for Danmark.«

»I mine øjne bør Dansk Folkeparti vælte Løkke-regeringen uden betænkningstid. Løkke er en fuldstændig ukvalificeret leder, som hellere vil dyrke en europæisk overnationalisme end at passe på Danmark som et kristent land i vores egen, historiske sammenhæng,« sagde Krarup om den nuværende og DF-støttede regering i interviewet med Berlingske.

Christian Langballe understreger, at det er op til DFs leder, Kristian Thulesen Dahl, at tage stilling til, om regeringen skal væltes, men han efterlyser mod og handlekraft fra den nuværende regering.

Er du enig med Søren Krarup i, at Løkke er en ukvalificeret leder?

»En ukvalificeret leder i den forstand, at jeg savner lederskab. Og jeg savner, at hele truslen fra islam, og det der foregår i Europa, bliver taget alvorligt, og det synes jeg ikke, at regeringen gør i øjeblikket. Det må jeg sige. Det er jeg skuffet over,« siger Langballe.

Mener du – som Krarup – at Løkke dyrker en europæisk overnationalisme?

»Ja. Det er jo ikke svært at se, at han lægger sig i strømmen af Merkel (den tyske kansler, Angela Merkel, red.), og hun er jo en kæmpe skuffelse. Så ja, det vil jeg godt abonnere på det standpunkt.«

Krarup kalder Løkke en eftersnakker for Angela Merkel. Kan du også abonnere på det synspunkt?

»Ja, det kan jeg godt, og det eneste, der er at sige til det, er, at jeg savner, at regeringen træder i karakter på det her, og det kan de jo gøre så let som ingenting. Nu var der jo den her præst, der blev henrettet nærmest rituelt nede i Normandiet (terrorangreb i Frankrig, red.). Der har jo stort set ikke været nogen kommentarer fra regeringen på det. Jeg har ikke set regeringen melde ud.«

Hvordan bør regeringen melde ud?

»Jamen altså, Asger Aamund har en glimrende kronik i Berlingske i dag, som jeg kun kan tilslutte mig. Man kan jo ikke blive ved med at lukke øjnene for, at det er islam, der er problemet. Jeg savner en regering, der træder i karakter.«

Hvor især?

»I forhold til de ting, der sker i Europa lige nu, som jeg synes er meget meget alvorlige, og der er ingen tvivl om, at hvis der ikke sker noget, kommer Danmark til at ligne Frankrig meget, meget hurtigt. Så jeg savner simpelthen lederskab. Der mangler en mere kontant indgangsvinkel. Jeg er også skuffet over Søren Pind (justitsminister for Venstre, red.). Jeg synes ikke, han tager situationen seriøst.«

Og hvad kunne løsningen så være, hvis man ikke »skal ligne Frankrig«, som du sagde før?

»At stoppe den muslimske indvandring. Det står jeg helt på mål for,« siger Christian Langballe.