Krarup opfordrer DF til at vælte Løkke: Han er ukvalificeret og en katastrofe for Danmark

DF-nestor Søren Krarup opfordrer partiledelsen til at vælte Lars Løkke som statsminister. Trods regeringens talrige stramninger er Løkke en katastrofe for Danmark, mener Krarup. Det må stå for hans egen regning, mener Venstre.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods talrige stramninger af udlændingepolitikken er Venstre-regeringen alligevel så stor en katastrofe, at dens største støtteparti, Dansk Folkeparti, simpelthen bør vælte den og dermed ende Lars Løkke Rasmussens (V) tid som statsminister.

Sådan lyder den bemærkelsesværdige melding nu fra Søren Krarup, der i mange år var en central skikkelse i Dansk Folkeparti.

For nylig vakte Søren Krarup opsigt, da han i Jyllands-Posten gjorde klart, at Dansk Folkeparti i hans øjne ville få mere ud af at pege på S-formand Mette Frederiksen som statsminister, end partiet har fået ud af at pege på Venstres formand.

Men nu går Krarup altså skridtet videre ved at gøre sig til talsmand for simpelthen at vælte regeringen.

»I mine øjne bør Dansk Folkeparti vælte Løkke-regeringen uden betænkningstid. Løkke er en fuldstændig ukvalificeret leder, som hellere vil dyrke en europæisk overnationalisme end at passe på Danmark som et kristent land i vores egen, historiske sammenhæng,« siger Krarup, som også kalder Lars Løkke »en katastrofe for Danmark«.

»Han er en eftersnakker for Angela Merkel (tysk kansler, red.), som på grund af komplet uvidenhed og overfladiskhed ikke forstår, hvilken katastrofe den islamske indvandring er for Europa. Men hvis det fortsætter, vil det føre til Europas undergang,« siger han.

Efter at have væltet regeringen skal Dansk Folkeparti så indlede et samarbejde med netop Socialdemokraterne, mener Krarup:

»Jeg har meget, meget stor tillid til en mand som Henrik Sass Larsen (Socialdemokraternes gruppeformand, red.), og jeg kan ikke se, at det kan blive værre med en S-regering, end det er i dag,« siger han.

I torsdagens Berlingske opfordrede Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, til, at Danmark indfører et egentligt stop for al indvandring og asyltilstrømning fra muslimske lande.

Venstre afviste dog pure forslaget med den begrundelse, at partiet ikke vil være med til at »gå ind og diskriminere på baggrund af religion,« som partiets udlændingeordfører, Marcus Knuth, sagde til Berlingske.

Også Venstres udenrigsminister, Kristian Jensen, har taget afstand fra Søren Espersens forslag.

Og det kan man ifølge Søren Krarup bruge som udgangspunkt for at vælte regeringen.

»Det er jo indlysende, at det er islam, der er truslen. Det er den muslimske indvandring, der er problemet. Derfor ville jeg vælte Løkke-regeringen, og jeg ville gøre det med udgangspunkt i Søren Espersens fortræffelige melding,« siger Søren Krarup.

Løkke-regeringen har gennemført talrige stramninger – formentlig flere end nogen tidligere regering. Hvorfor vil du så vælte ham?

»Det er da fuldstændig rigtigt, at de er blevet tvunget til at stramme. Men at sige nej til islamisk indvandring, det har han ikke fattet. Derfor,« siger Krarup.

En ting er at stramme op. Noget andet er helt at afvise muslimsk indvandring. Er det ikke fuldstændig i strid med demokratiske værdier om religionsfrihed og også vestlige værdier om at tage aktiv del i verden?

»Jamen – en dansk regering er jo ikke forpligtet for verden. Den er forpligtet for Danmark. Hævder man andet, så er det fordi, man har udslettet Danmark«.

Men hvis alle gjorde, som du siger, ville verden så ikke blive et meget, meget brutalt og frygteligt sted at være?

»Det ved jeg da ikke. Det ville være en verden, hvor man havde respekt for grænser og for folkelige og religiøse forskelle. Det er under den devise, at det meste af historien har forløbet,« lyder det fra Krarup.

Venstres fungerende politiske ordfører, Jacob Jensen, er fåmælt om bredsiden fra Krarup.

»Det må jo stå for hans egen regning. Søren Krarup tegner ikke Dansk Folkeparti, som vi har et ganske udmærket samarbejde med, selvom vi ikke er enige om alt,« siger han.

Berlingske arbejder på en kommentar fra Dansk Folkepartis ledelse.