Bødskov: Jeg kæmpede til det sidste

Snart forhenværende justitsminister Morten Bødskov erkender, at den politiske tillid til ham er væk. Men han ville kæmpe til det sidste ved tirsdagens samråd.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdagens samråd i Folketingets Retsudvalg var ifølge afgående justitsminister Morten Bødskov (S) en »kamp« for at forklare sin handlemåde i sagen om udvalgets besøg på Christiania.

Det fortæller han i et interview med TV 2 News, hvor han erkender, at tilliden til ham som justitsminister er væk.

»Jeg kæmpede til det sidste. Det var vigtigt for mig at få lov til at forklare, at det ikke bare var noget, der var tilfældigt opfundet. Jeg var nødt til at forklare mig,« siger Morten Bødskov.

Hans ministertitel var allerede forud for tirsdagens samråd på usikker grund, efter han mandag indrømmede at have talt usandt over for Retsudvalgets medlemmer, da et besøg på Christiania blev aflyst sidste år. Efter tirsdagens samråd trak regeringens støtteparti, Enhedslisten, støtten til justitsministeren, hvilket Morten Bødskov øjensynligt tager relativt roligt.

»Det er politik og livet i politik. Sådan går det nogle gange,« siger Morten Bødskov om sagen.

»Det har Enhedslisten så valgt at gøre til en principiel sag,« siger han om støttepartiets beslutning.

På tirsdagens samråd forklarede han, at det var sikkerheden for Retsudvalgets medlemmer, der var årsag til løgnen, ligesom han understregede, at det ikke var muligt at fortælle sandheden om aflysningen, nemlig den tilspidsede sikkerhedssituation på Christiania.

»Der er som justitsminister nogle ting, man må sige, og ting, man ikke må sige,« siger Morten Bødskov til TV 2 News.

Han er dog ærgerlig over, at sagen endte med, at hans ministertitel snart er fortid.

»Jeg beklager dybt og er ked af, at det er endt sådan her,« siger han.

Hans politiske fremtid skal nu afgøres i den socialdemokratiske gruppe på Christiansborg, ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) også skal finde en afløser til Justitsministeriet. Morten Bødskov vil endnu ikke sige, hvor i den politiske verden han ser sig selv fremover.

»Jeg vil sætte mig tilbage i Socialdemokraternes folketingsgruppe og kæmpe for, at vi igen vinder regeringsmagten. Det er nummer ét,« siger han.