Pernille Skipper: Taler man usandt med vilje, så lyver man

Enhedslistens retsordfører skærpede retorikken over for Morten Bødskov under første del af tirsdagens samråd.

Pernille Skipper efter dagens samråd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har på tirsdagens samråd i Folketingets Retsudvalg beklaget, at han ikke gav udvalget »den reelle« årsag til, at udvalgets tur til Christiania i februar 2012 blev aflyst.

Han brugte ikke ordet løgn, men det tøvede Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), ikke med.

»Der er forskel på en usandhed og en løgn. Taler man usandt med vilje, så er der tale om en løgn,« fastslår hun.

Morten Bødskov erkendte, at han gav udvalget en anden forklaring end den rigtige. Den reelle grund til aflysningen var, at der ifølge PET var et øget trusselsbillede på fristaden, og det fortalte justitsministeren udelukkende til den daværende formand for retsudvalget, Anne Baastrup (SF).

»Det var en helt, helt exceptionel situation. Det var en klar fejl, men der er bare det at sige til det, at i situationens alvor var der en forståelse mellem mig og den daværende formand om, at vi måtte finde en anden begrundelse,« siger Morten Bødskov.

Justitsministeren forklarede i en pressemeddelelse 19. november, at besøget på Christiania blev skubbet med den forklaring, at Københavns politidirektør ikke kunne deltage.

Både de Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har argumenteret for, at Morten Bødskov bør trække sig som minister, men partiet med magten til at fyre ministeren - Enhedslisten - har endnu ikke besluttet sig.

»Vi har ikke nogle kommentarer nu. Vi lytter, og vi læser, men vi har ingen kommentarer nu,« sagde Pernille Skipper efter de første tre timer Bødskov-samrådet, der genoptages tirsdag klokken 16.