Lundbeck mærker lille medvind fra dollars himmelflugt

Den seneste tids markante styrkelse af dollar over for den danske krone har en mindre positiv effekt hos medicinalvirksomheden Lundbeck, der henter en pæn del af sine indtægter på det amerikanske marked.

En del af valutamedvinden bliver dog opvejet af, at selskabet har en del investeringer, der også er i dollar.

Det fortæller Mads Kronborg, der er pressechef hos Lundbeck, efter at dollar onsdag for første gang i mange år koster over 7 danske kr.

- Vi har stærkt stigende indtægter i USA, men vi har samtidig store investeringer i USA, og det trækker lidt i den anden retning. Overordnet set er der dog en lille positiv effekt, siger Mads Kronborg til Ritzau Finans.

Lundbeck havde i 2014 en omsætning på 3758 mio. kr. i USA, hvilket svarede til 28 pct. af den samlede omsætning i medicinalvirksomheden.

Mads Kronborg understreger dog, at det er svært at sige præcist, hvor meget den styrkede dollar vil kunne mærkes på driftsindtjeningen, og han slår samtidig fast, at man ikke vil kunne aflæse en 1:1-effekt af en stigende dollarkurs i Lundbecks regnskab.

Mads Kronborg tilføjer desuden, at en del af valutamedvinden opvejes af, at Lundbeck til en vis grad har afdækket sig mod udsving i valutakurserne.

I Lundbecks regnskab for 2014 fremgår det, at selskabet i år har afdækket sig for 304 mio. kr. ved en gennemsnitlig dollarkurs, der hedder 5,74 kr. per dollar. Kontrakterne løber frem til december 2015.

Onsdag koster en dollar 7,05 kr., hvilket er en styrkelse på 14,6 pct. i forhold til årsskiftet, hvor en dollar stod i 6,15 kr. For præcis et år siden kostede en dollar 5,38 kr., og dermed er den amerikanske valuta styrket med 31 pct. på et år.

Udover dollar er de fleste af Lundbecks transaktioner i japanske yen, britiske pund samt canadiske dollar.

/ritzau/FINANS