Kaos på rentemarkedet får Sass til at nedsætte arbejdsgruppe

Negative renter er en stor udfordring anerkender erhvervsministeren, der nedsætter en "hurtigt arbejdende arbejdsgruppe".

Årsmøde Finansrådet, Henrik Sass Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Problemet med negative renter får nu erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) til at reagere efter et møde afholdt i Erhvervs- og vækstminister torsdag eftermiddag.

Ministeren har valgt at komme flere rådvilde realkreditselskaber til undsætning. Han nedsætter med øjeblikkelig virkning en »hurtigt arbejdende arbejdsgruppe«, der skal se »på udfordringer med negative renter«, som realkreditinstitutter bokser med i disse dage.

»Vi befinder os i en ny rentesituation. Der er behov for, at vi får skabt klarhed over, hvordan vi bedst håndterer situationen fremadrettet, herunder om der er uhensigtsmæssige barrierer i lovgivningen. På baggrund af dagens møde nedsætter jeg en hurtigtarbejdende arbejdsgruppe, der skal kortlægge problemstillingen og komme med forslag til eventuelle justeringer af gældende lovgivning,« udtaler Henrik Sass Larsen i en pressemeddelse.

De seneste ugers ekstraordinære markedsudvikling har i Danmark medført negative renter på realkredittens variabelt forrentede obligationer samt korte realkreditobligationer. Det giver blandt andet anledning til en række obligationstekniske og skattemæssige spørgsmål. Særligt Nordea og Nykredit har været tilbageholdende i forhold til, hvordan de skulle løse problemet med negative renter.

Det er endnu uvist, hvor lang tidsfrist arbejdsgruppen har, og hvilke personer der skal sidde i den.