ATP-chef har fuld tiltro til kronen

Nationalbanken er stærk og har rigeligt med redskaber til at kunne forsvare kronen, mener direktør i ATP, Carsten Stendevad, der ikke kan forestille sig, at Nationalbanken dropper fastkurspolitikken.

Carsten Stendevad, topchef for ATP, er ikke nervøs for kronen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Nationalbanken har rigeligt med greb at skrue på til at værne om kronen. Derfor vil kronen overleve de seneste dages pres og den danske fastkurspolitik vil fortsætte uændret.

Sådan lød det fra direktør i ATP Carsten Stendevad. Udtalelserne faldt, da ATP fremlagde torsdag fremlagde regnskab for 2014. Hvis kronen i sidste ende må slippe taget i euroen, vil ATP lide nogle meget store tab.

Men Carsten Stendevad har fuld tillid til, at hans foregænger i ATP Nationalbankdirektør Lars Rohde, kan sikre den danske valuta.

»Vi har i ATP fuld tillid til fastkurspolitikken. Det er i alles interesse, at der bliver ro omkring den. Jeg kan ikke forestille mig, at Nationalbanken dropper fastkurspolitikken,« siger Carsten Stendevad, der fremhæver, at den gode nyhed er, at vi har en stærk Nationalbank, som har rigeligt med redskaber til at forsvare kronen.

»Valutareserven kan godt stige. Derudover har Nationalbanken en række andre muligheder. Den kan opkøbe udenlandsk valuta med penge, som den selv trykker i kælderen. Det er en god situation at være i. Det er vi helt trykke ved,« siger Carsten Stendevad.

Han vil ikke udtale sig om, hvordan ATP selv har ageret i de senere dages blæst om den danske valuta. Men han fremhæver, at værdien af ATPs aktiver i euro er vokset. Det gælder både her i starten af februar målt i forhold til årsskiftet og ligeledes målt i forhold til indgangen til 2014.

Carsten Stendevad påpeger, at ATP derved ikke kun siger, at de støtter kronen og tror på den, men de viser det også i praksis.