ATP halverede sit overskud i 2014

ATPs formue vokser kraftigt - selv efter en halvering af overskuddet i 2014. Den store pengetank forvalter nu pension for over 700 mia. kr. Det skyldes dog først og fremmest, at ATP har købt forsikringer for at være sikker på at kunne overholde garantierne over for kunderne.

Topchefen hos ATP, Carsten Stendevad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faldende rente og stigende aktiekurser har været godt for landets største pengetank i form af ATP. Sidste år fik ATP et investeringsafkast på seks mia. kr. Samtidig tjente ATP 132 mia. kr. på at lave renteafdækning.

Det er den forsikring, som ATP laver for at være sikker på , at betale den pension til danskerne, som ATP har lovet. Formuen i den store pengetank vokser derved kraftigt og ATP forvalter nu pension for over 700 mia. kr. for danskerne.

»Når renten falder så markant som i 2014, bliver det dyrere for alle pensionsselskaber at producere fremtidige pensionsindkomster. Takket være afkastet på 132 mia. kr. på ATP’s afdækning, kan alle ATP’s medlemmer være trygge ved, at de får de pensioner, vi har lovet dem. Derudover tjente vi 6 mia. kr. på vores investeringer og forhøjede pensionerne,« siger ATP’s direktør Carsten Stendevad.

ATP’s investeringsportefølje gav et afkast på 6,1 mia. kr. svarende til 6,5 pct. før skat og omkostninger. Aktieinvesteringer gav det største positive afkast på 8,5 mia. kr. Heraf kom 3,7 mia. kr. fra unoterede aktier, 3,3 mia. kr. fra danske noterede aktier og 1,5 mia. kr. fra udenlandske noterede aktier. Investeringer i obligationer, kredit, infrastruktur og ejendomme gav også positive afkast.