Rekordstor pensionsskat fra ATP

ATP betalte sidste år 21 mia. kr. i pensionsskat på vegne af medlemmerne. Det er ny rekord og over de seneste fem år har medlemmerne af ATP betalt svarer til 2.300 kr. i gennemsnit pr. år i pensionsskat. Det kom frem, da ATP fremlagde årsregnskab for 2014.

Medlemmerne af ATP betalte i gennemsnit 2.300 kr. i 2014 i skat på deres afkast. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

De mange millioner danskere, der har opsparing i ATP, er for alvor med til at give en stor luns penge i pensionsskat til finansminister Bjarne Corydons (S) slunkne statskasse.

Det er den såkaldte PAL-skat, som for ATPs vedkommende blev rekordstor sidste år. På vegne af medlemmerne betalte ATP 21 mia. kr. i pensionsskat i 2014.
Derved har medlemmerne af ATP i gennemsnit betalt 2.300 kr. i pensionsskat hvert år i de sidste fem år. Det kom frem, da ATP torsdag fremlagde deres årsregnskab for 2014.

Pensionsskatten er på 15,3 pct. af opsparernes afkast uanset om det er aktier, obligationer eller andre aktiver. Da ATP sidste år fik et samlet afkast på i alt svimlende 132 mia. kr. , skal medlemmerne for alvor punge ud til Bjarne Corydon.

Direktør i ATP Carsten Stendevad fremhæver, at de lidt over 20 mia. kr. i er det højeste beløb et pensionsselskab nogen side har betalt i PAL-skat. Han mener derfor, at pensionssektoren bidrager ganske betydeligt til at finansiere det samlede danske budget.

Over de seneste fem år har medlemmerne af ATP i alt betalt 53 mia. kr. i skat på deres pension.