Joey og kærligheden

Joey Moe skal nok beholde sin dommertjans i Voice Junior, for hans store folkelige gennembrud kommer ikke med det nye album, »Joey«.

»Joey« af Joy Moe Fold sammen
Læs mere

Med en datter, der er fuldstændig forblændet af TV 2s talentprogram for børn, Voice Junior, har jeg ikke kunnet undgå at høre en del Joey Moe på det seneste.

Og ligesom hende synes jeg også, at den unge sanger med slikhåret, det hvide smil og de mange tatoveringer på mange måder er et charmerende bekendtskab, når han giver den som børnecoach og dommer på TV-skærmen.

Og det selv om der faktisk er noget mere »mors dreng« end »bad boy« over popsnedkeren.

Det samme kan man sige om teksterne på det nye album, »Joey«, hvor ti lette popnumre om kærlighed er klinisk renset for de seksuelt eksplicitte referencer fra den bog med scorereplikker, som mange jævnaldrende kollegaer ellers gør flittigt brug af.

I Joeys univers er det mere simpelt. Her handler den ene halvdel af sangene om, hvorfor klassens smukke pige ikke kigger hans vej, og den anden halvdel om, at når hun så endelig gør det, så er det for sent. Groft sagt. Der er da også en enkelt sang som »Når alt kommer til alt«, der handler om krig og kærlighed, men ikke noget, der ødelægger det samlede indtryk.

Nogle gange fungerer det forsimplede verdensbillede udmærket. Som på hittet »Million«, der ganske enkelt er så iørefaldende, at jeg ikke kan få refrænet ud af hovedet igen, men konstant sidder og synger »Mandag, tirsdag, onsdag ...« for mig selv.

Andre gange bliver det en anelse for tåkrummende. Som på »Elsk Mig Nu«, hvor billeder som »Jeg ser verden som et TV fra 50erne/sort og hvidt med lidt sne, ja, så passer det« sætter niveauet.

Metaforer som disse fungerer bare ikke på dansk. Til gengæld er det så stadig bedre end Joey Moe på engelsk, som man hørte på »Aurora« fra sidste år. Så det går da i den rigtige retning.

Helt generelt ligger »Joey« helt på samme popfrekvens som Nexus-kollegaerne Nik & Jay dog uden at have samme gennemslagskraft.

Joey Moe må derfor stadig belave sig på at være et fænomen med et radiohit eller to, mens det store folkelige gennembrud må vente. Så han bør nok holde fast i den dommertjans i Voice Junior lige endnu.

Hvem: Joey Moe. Hvad: »Joey«, Sony Music.