Piv Bernth stopper som dramachef i DR

Piv Bernth, der har stået bag flere store TV-satsninger som »Forbrydelsen« og »Borgen«, forlader DR til november.

Arkivfoto: Piv Bernth (til højre) her sammen med hertuginde af Cornwall Camilla, skuespiller Sofie Gråbøl og skuespiller Nikolaj Lie Kaas i forbindelse med optagelserne til DRs dramaserie »Forbrydelsen« (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2017). Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Danmarks Radio (DR) skal have ny dramachef.

Det står klart, efter at DRs nuværende dramachef, Piv Bernth, har valgt at opsige sin stilling. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Piv Bernth har været ansat hos DR i tre årtier. Hun har siddet i stolen som dramachef siden 2012 og har stået bag flere store dramaserier som »Forbrydelsen«, »Borgen«, »Arvingerne« og »Bedrag«.

»DR har været min hjemmebane i over 30 år som freelance-instruktør, producent og de seneste fem år som dramachef. Det har været en fantastisk lærerig og storslået epoke at være en del af. Tiden er rigtig nu til at lade nye kræfter komme til i DR, og jeg glæder mig til at tage nye udfordringer op,« siger Piv Bernth i pressemeddelelsen.

Piv Bernth vil dog være tilknyttet DR som executive producer i et »begrænset antal timer« frem til 30. september 2018. Det sker for at sikre færdiggørelsen af de to store satsninger »Herrens Veje II« og »Liberty«, oplyser DR.

Piv Bernth forlader DR til november, hvor hun starter et nyt produktionsselskab.

Med sig tager hun flere ansatte i DRs dramaafdeling. Det drejer sig om souschef i DR Drama Lars Hermann samt tre producenter. Alle fire begynder i det private produktionsselskab i løbet af det næste halve års tid.

Stillingerne som dramachef i DR og som souschef i DR Drama bliver slået op i denne uge, oplyser kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.