Gordon Ramsay truet med pistol

Det endte dramatisk, da kokken Gordon Ramsay ville afsløre en flok gangstere i at handle ulovlige hajfinner.

Gordon Ramsay er blevet kendt som hård tv-kok. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har aldrig været bange for at tage en konfrontation på skærmen i sit tv-show Hells Kitchen, men for Gordon Ramsay blev det alligevel en tand mere dramatisk, end han havde forestillet sig, da han under en tv-udsendelse prøvede at afsløre en flok gangstere i Costa Rica.

Konfrontationen med gangsterne, der ulovligt handler med hajfinner, endte nemlig med, at gangsterne truede Gordon Ramsay og kameraholdet med pistoler.

- Nede på havnen var der folk, der pegede på os med våben for at få os til at stoppe med at filme. En varevogn kørte op til os, og nogle skumle mennesker stillede os op af en væg, fortæller Gordon Ramsay.

- Men politiet kom, og de sagde, at vi skulle forlade landet. De sagde til os, at hvis vi viste os der igen, så ville gangsterne skyde os, siger stjernekokken.

Hajens finner er meget efterspurgte i især Asien, hvor de bruges i supper. Men mange steder foregår hajfiskeriet ved, at hajerne får skåret finnerne af, mens de er i live, og da hajkødet ikke har nogen værdi, så bliver hajerne smidt i vandet igen.

Men uden deres finner synker de blødende til bunds og har ingen chance for at overleve.

/ritzau/