Fart og tempo over Schiller Instituttets Venner

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Outsiderne ved kommunalvalget har designet nogle af de mere overraskende plakater. Altså: Umiddelbart uforståelige.

Schiller Instituttets Venner hedder et af de opstillingsberettigede partier til Borgerrepræsentationen i København. Ved sidste kommunalvalg i 2013 fik partiet 546 stemmer. Det var næsten lige så mange som Dovne Robert og tre-fire gange flere end Parcelhuslisten. Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis de slog kræfterne sammen.

En af kandidaterne er Tom Gillesberg, og rent grafisk set vokser en vision, der ikke helt ligner de fleste andre partiers, ud af hans hoved:

Et højhastighedstog og et udsnit af et kort antyder en ny verdensorden baseret på stormagterne USA, Kina, Rusland og Danmark – alle repræsenteret med flag på toget, som skal forbinde den nye dannelse af et handelssystem udsprunget af den nye Silkevej, Kina er begyndt at planlægge. I det hele taget har mange af Schiller Instituttets plakaterne motivisk et futuristisk tilsnit. Fremtiden er lys. Hvis man nu bare...

Det appellerende ved plakaten er, at den er iøjnefaldende, fordi den er anderledes. Det kiksede er, at ingen andre forstår, hvordan budskabet hænger sammen. En ny finanskrise (og en sådan kan komme, før vi aner det) og så en vej til Kina? Og hvordan hænger det sammen med Schillers plan - og virkeligheden?

Schiller Instituttets Venner