Den sommer, jeg fandt ud af, at to-do lister ikke er the shit

Gitte Holtze, redaktør på B Sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I maj lavede jeg en liste over ti ting, jeg skulle nå i løbet af sommeren. Fordi jeg er fan af lister og har en idé om, at så når man alt det, man gerne vil. Forleden, med sommeren mere eller mindre ovre, gjorde jeg så status.

1. Grille majs.

Mest nej. Jeg flyttede i maj og fik ikke lige købt en grill, før sommeren ramte, for skulle det være gas eller (meget mere hyggeligt) kul, og hvor stor skulle den være, skulle den også kunne slæbes med ned i en park, og gider man egentlig grille på altanen kun til sig selv? Det blev til majs kogt i en gryde.

2. Morgenbade i Københavns Havn.

Tjek. Men kun én gang, og det var ikke i høj sol og med mig, der afslappet trissede ned til molen i en lækker badekåbe og elegant sprang i. Det var overskyet, og jeg hvinede usexet, da jeg plumpede i, og det våde badetøj lavede en stor plet på mine slidte joggingbukser.

3. Plukke jordbær på en pluk-selv mark.

Nope, det nåede jeg ikke. Til gengæld købte jeg virkelig mange bakker til overpris i diverse supermarkeder, hvor det nederste lag var muggent, fordi de havde ligget klemt i en lille papbakke lidt for længe.

4. I sommerhus.

Den nåede jeg – lige. Ankom på hvinende dæk fredag kl. 16, forlod huset igen lørdag før 15. Brandhyggeligt, men ikke ligefrem på »tiden ligger endeløs foran mig, hvad skal jeg så lave i dag«-måden.

5. Ud at sejle.

Jep, det kom jeg. Men mens turen i mine forestillinger handlede om vind i håret og rockstar-briller på, var virkeligheden mere noget med, at jeg sad med krydsede ben det meste af turen, for hvad gør man egentlig, når man skal tisse af alle de øl, man insisterer på at hælde i sig derude til søs?

6. Have en sommerflirt.

Well, hvis masser af Tinder-aftaler, der blev til kiksede dates med mænd lidt tykkere og meget lavere, end de havde angivet, tæller, så ja.

7. Danse i bare tæer.

Jeg havde set for mig, hvordan jeg svansede rundt som Emmelie de Forest under kulørte lamper på en terrasse til en havefest, hvor alle var solbrune og smukke som i en musikvideo. Desværre var jeg ikke inviteret til nogen havefester.

8. Trisse tur med hunden i klip-klappere.

Det gjorde jeg, men fordi det regnede, blev det til en slags skøjten rundt i sko af billig gummi, der gnavede huden af mine forfrosne fødder.

9. Cykle hjem fra byen, når solen er stået op.

Blev overhovedet ikke aktuelt – den ene lørdag, hvor jeg var i byen i løbet af sommeren, gik jeg kold før 12.

10. Drikke rosé.

Dét nåede jeg. Mange gange. Også, sikkert bekymrende, mange gange i ensom majestæt på altanen.

Lesson learned: To do lister er (måske) gode, men man behøver ikke altid følge dem. Næste år lader jeg tilfældighederne bestemme, hvad sommeren skal indeholde. God lørdag.